Brand image

Côte-Rôtie

Côte-Rôtie i den nordlige Rhône-dal er kendt for sine karakterfulde vine fra stejle, solbeskinnede vinmarker, der producerer nogle af verdens mest fornemme Syrah-vine. Vinene er værdsat bredt og vidt for deres kompleksitet, elegante struktur og den karakteristiske indflydelse fra druen Viognier, som ofte er plantet sammen med Syrah-vinstokkene. Her i den smukke region går historien for vinproduktion årtusinder tilbage og lever i dag i bedste velgående i en symbiose af tradition, terroir og teknik.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Glastype
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Côte-Rôtie?

    Côte-Rôtie er en fransk Appellation d'Origine Contrôlée (AOC) i det nordlige Rhône. Vinmarkerne ligger lige syd for Vienne i kommunerne Saint-Cyr-sur-le-Rhône, Ampuis og Tupin-et-Semons. Vinmarkerne er unikke på grund af de stejle skråninger ud mod floden og deres stenvægge. Her er mange, lange timer med sollys, hvilket har lagt grund til navnet.


    De tilladte druer er Syrah og op til 20% Viognier. Ifølge appellationsreglerne skal Syrah og Viognier gæres på samme tid. På grund af denne kombination udviser Côte-Rôtie-vin typisk en næsten paradoksal sammenkobling af aromaer som bacon og blomster. Côte-Rôtie er en af ​​de få appellationer, hvor man må bruge hvidvinsdruer i rødvin.

  2. Klimaet i Côte-Rôtie

    Côte-Rôtie og det nordlige Rhône generelt har et kontinentalt klima, der er meget forskelligt fra middelhavsklimaet i det sydlige Rhône. Vintrene er våde og præget af den kolde mistralvind, der kan vare ind i foråret. I det sene forår og det tidlige efterår kan tåge lægge sig over vinmarkerne, hvilket gør modningen af ​​druer til en udfordring. Området strækker sig over 202 hektar langs den vestlige bred af Rhône-floden nær landsbyen Ampuis.


    I Côte-Rôtie flyder Rhône-floden mod sydvest i 9,7 kilometer. For at maksimere mængden af ​​solskin, som vinstokkene modtager, bliver vinmarkerne oftere blive plantet på de syd- eller sydøstvendte skråninger langs denne del af floden.


    Côte-Rôtie er opdelt i to sektioner med forskellige jordbundssammensætninger - Côte Brune i nord på mørk, jernrig skiferjord og Côte Blonde med lysere granit- og skiferjord. Granit- og skiferjorden er afgørende for at holde på varmen hele dagen for at beskytte vinstokkene mod de kølige temperaturer i mistral-sæsonen.

  3. Mere end 2000 års vinproduktion i Côte-Rôtie

    Man har dyrket vin i Côte-Rôtie siden i hvert fald det 2. århundrede f.Kr., da romerne første gang mødte Allobroges-stammen, hvis territorium omfattede regionerne omkring Vienne. Vi skal dog helt hent til 1700-tallet, før Côte-Rôtie for alvor fik større anerkendelse, da pariserne begyndte at opdage vinene fra Beaujolais og Rhône. Efterspørgslen efter Rhône-vine begyndte for alvor at vokse i begyndelsen af ​​1970'erne.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]