- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
🍷 OUTLET 🍷 Spar op til 50% - shop nu!
Luis Caballero er kort og godt synonymt med kvalitet - en kvalitet, mange andre gode producenter søger at matche.
Luis Caballero
- Kun 45 på lager online
Vælg favoritliste
La Malinche Gold Tequila 38%, 70 cl
Luis Caballero- 92 pointMad & Monopolet
Så langt du overhovedet kan komme fra diskotekstequilaen.
269,95pr. flaskePå lager onlineVælg favoritliste
Lustau Gran Reserva Brandy 40%, 70 cl
Luis CaballeroMørk, hyggelig og flot lagret.
549,95pr. flaskeKun 17 på lager onlineVælg favoritliste
Lustau Vermut Rose 15%, 75 cl
Luis Caballero- 95 pointNatalie MacLean
Tag din tonic, sodavand, cava eller prosecco til nye højder.
199,95pr. flaskePå lager online- På lager online
- Kun 38 på lager online
Vælg favoritliste
Lustau Reserva Brandy 40%, 70 cl
Luis CaballeroFlot og frisk sydspansk nydelse.
269,95pr. flaskeKun 39 på lager online- Nyhed
Vælg favoritliste
Lustau Vermut Dry 15%, 75 cl
Luis CaballeroKnastør og unik vermouth med noter af saltvand.
199,95pr. flaskePå lager online - Forudbestil - forventet d. 16/10/2024
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Luis Caballero
Luis Caballero SA står bag det eminente sherryhus Lustau og kvalitetstequilaen La Malinche - hvis du nysgerrig på tequila, så er den et must. Der findes mange andre gode huse, der laver sherry, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men - som konkurrenterne også siger - det er Lustaus kvalitet i sherry, alle søger at lave! Firmaet, der er grundlagt i 1896, blev i 1990 opkøbt af vinfirmaet Luis Caballero SA, der både medbragte en stor pose penge og optimalt beliggende marker for produktion af topsherry. Husets største investering er uden tvivl købet af Bodega Los Arcos i 2002. Los Arcos består reelt af seks små separate bodegaer, så man kan lagre de enkelte produkttyper, ikke alene hver for sig, men også i rimelige mængder. Det er vigtigt at opbevare de enkelte produkter separat, da det bl.a. er bakterier i luften, der giver hver enkelt sherry sin individuelle stil.
Druerne afstilkes og presses, hvorefter syreindholdet justeres med vinsyre. Mosten udgæres i store ståltanke og opjusteres med druesprit til hedvinsstyrke (15-15,5%). Vinen lægges på store fade, som ikke fyldes helt, hvorved den hele tiden i er kontakt med luft. Normalt ville vinen blive omdannet til eddikesyre, men under disse specielle forhold dannes en beskyttende hinde af skum, kaldet flor. Efter denne behandling indgår sherryen ofte som en del af et solerasystem: Man tager 1/6 af en 6 år gammel vin og blander op i en 1 år gammel vin. Derefter går der tilsvarende 1/6 af en 5 år gammel vin ind og supplerer det 6 år gamle fad og så fremdeles med en 4-årig, 3-årig og 2-årig. Dette bevirker, at de unge vine hurtigere tager karakter af en gammel vin.
Lustau baner vejen
Lustau har de senere år vundet mange priser for sin kvalitet, ikke mindst titlen som "Best Spanish Bodega". Mange af priserne er gået til Lustaus egne vine, men en del er også gået til huset berømte almacenista-sherry'er.
Små, individuelle vinavlere sælger deres, ofte meget nuancerige, vin til Lustau. Hvor alle andre sherry-huse blander almacenistaernes vin i husets egne, er Lustau det eneste hus, som lader almacenista-vinene aftappe hver for sig. Uanset hvilken Lustau-sherry, man vælger som første bekendtskab, er man ikke i et øjeblik i tvivl om, hvorfor Lustau er områdets ledestjerne og "trendsætter" i resten af verden.