SLUTSPURT SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Velkommen til Kistler, ét af Californiens helt store, legendariske vinhuse, man bl.a. kan takke en af Californiens helt store og legendariske personligheder for - Steve Kistler.

Kistler Vineyards

Pris
Type
Alkohol
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Kistler Vineyards

Det er ikke så lige til at finde bedre californiske vinhuse end Kistler Vineyards. Her vokser Chardonnay på femten vinmarker fra Carneros til Sonoma Valley, Russian River Valley og Sonoma Coast. Huset har arbejdet med den samme fremragende Chardonnay-klon siden midten af ​​1980'erne. Den blev importeret fra Bourgogne i den tidlige del af det 1900-tallet. Druens lange historie i Californien betyder, at den er blevet udvalgt for og af californiske bønder og vinproducenter hele århundrede og ind i det 21. århundrede. Det er ikke så mærkeligt, for den modner flot under de californiske vækstbetingelser. Kistler har gennemgået yderligere udvælgelser af klonen gennem årene, finpudset og udbredt den baseret på de karakterer, som netop Kistler finder mest overbevisende; lavt udbytte, små bær, stor koncentration i frugten og en unik evne til at bevare sin naturlige syre under modningsprocessen.


Chardonnay er dog ikke helt historien. Kistler laver også en smule Pinot Noir. Druerne kommer oprindeligt fra en Grand Cru-vingård i Bourgogne, og de er blevet i de seneste femogtyve år. De giver ligesom Chardonnay-klonen et meget lavt udbytte, hvilket resulterer i vine med en naturlig tæthed og koncentration af smag, balanceret af elegante naturlige syrer og forhøjede aroma.

Druerne høstes i nattens mulm, mørke og frem for alt kølige temperaturer. Så er druerne friskest og bevarer bedst deres syrlighed. Det kan lyde lidt pjattet, hvis man ikke kender så meget til vin. Men druerne er i en anden fysiologisk tilstand klokken tre om morgenen, end den er midt på dagen.


Alle Kistlers Chardonnay-vine er gæret i husets underjordiske fadkælder, hvor vildgær og naturen styrer økologien. De lagrer på håndlavet og lufttørret fra St. Romain, som efter tre år bliver til tønder. Hver Pinot Noir-gæring overvåges manuelt over fireogtyve timer om dagen. Gæringen styres så lidt som som overhovedet muligt. Vinene gærer derfor på vildgær ved moderat kølige temperaturer og med lidt eller ingen bearbejdning af druerne.


Kistler grundlagt i 1978 med ideen om, at der kunne laves fremragende, terroirdrevne vine i Californien. Steve Kistler og Mark Bixler mente nemlig, at der kunne laves bemærkelsesværdigt god Chardonnay i staten. På den måde var de forud for deres tid. Bill Price, mangeårig ejer af Durell Vineyards, købte en andel i Kistler Vineyards af Steve Kistler i 2008. Jason Kesner sluttede sig til Steve i kælderen i 2008 for at begynde at lægge grunden til de næste fyrre år. Steve trak sig tilbage fra Kistler Vineyards i slutningen af ​​2017.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]