Brand image

Jack Daniel's emmer af rock'n'roll. Flere musikalske verdensstjerner har gennem generationer drukket fra den ikoniske flaske med den sorte etiket - og det er da også en karakteristisk amerikansk whiskey og et flot stykke historie.

Jack Daniel´s Distillery

Pris
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Jack Daniel`s

  Jack Daniel's er klassisk Tennessee whiskey fra Lynchburg, Tennessee og er verdens mest solgte whisky. Siden 1956 har det været ejet Brown-Forman Corporation. Jack Daniel's blev grundlagt af Jasper Newton "Jack" Daniel, som blev født i 1850. Jack var den yngste af 10 børn af engelsk og skotsk-irsk arv. Da Daniels far døde i Den Amerikanske Borgerkrig, løb han hjemmefra og blev forældreløs i en ung alder.


  Frank Sinatra blev begravet med en flaske Jack Daniel's, da han døde i 1998. Keith Richards fra The Rolling Stones optræder på utallige billeder med en flaske Jack Daniel's og Lemmy Kilmister fra bandet Motörhead skulle efter sigende drikke en flaske om dagen i 38 år.

 2. Hvornår er Jack Daniel's fra?

  Som teenager blev Daniel ”adopteret” af Dan Call, en lokal prædikant og hjemmebrænder. Daniel lærte at destillere af Call og Nathan "Nearest" Green, en sort slave. I 1875, efter at have modtaget en arv fra sin far, grundlagde Daniel et lovligt registreret destilleri sammen med Call. Han overtog destilleriet kort efter, da Call sagde op af religiøse årsager. Efter at have overtaget destilleriet i 1884, købte Daniel jorden, hvor destilleriet nu ligger. I 1880'erne var Jack Daniel's et af 15 destillerier i Moore County, og man begyndte at bruge de berømte firkantede flasker. I 1904 vandt Jack Daniel’s guldmedalje for den fineste whisky ved St. Louis World's Fair og oplevede en stor stigning i popularitet. Men da afholdsbevægelsen begyndte at vokse, gik det tilbage for Jack Daniel’s.


  Jack Daniel giftede sig aldrig og havde ingen børn. Han tog sine nevøer under sine vinger – heribland Lemuel "Lem" Motlow. Lem var søn af Daniels søster, Finetta, og var dygtig med tal. Han tog derfor hurtigt ansvaret for Jack Danie’s bogholderi. På grund af svigtende helbred gav Jack Daniel destilleriet til Lem Motlow og en anden nevø i 1907. Motlow købte sin partner ud og fortsatte med at drive destilleriet i 40 år.


  Tennessee vedtog en statsdækkende forbudslov mod alkohol i 1910, der effektivt udelukkede Jack Daniel's i staten. På grund af forbuddet i Tennessee flyttede virksomheden til St Louis, Missouri og Birmingham, Alabama. Intet af produktionen fra disse steder blev dog nogensinde solgt på grund af kvalitetsproblemer. I 1933 blev forbuddet droppet på føderalt niveau, men i Tennessee beholdt man forbuddet, hvilket forhindrede destilleriet i at genåbne. Motlow blev passende senator i Tennessee, og hjalp til med at ophæve forbuddet, så det var muligt at genstarte produktionen i 1938.