ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

I hjertet af Tennessee blev en legende født – en legende, der har givet liv til en af ​​verdens mest ikoniske spiritusser. Jack Daniel's, et navn, der vækker genklang hos de fleste mennesker, står som et vidnesbyrd om den lange arv, der lever i bedste velgående, når det gælder amerikansk whiskey. Jack Daniel's er gennemsyret af historie og smedet i de barske bakker omkring byen Lynchburg i Tennessee. Et amerikansk ikon.

Jack Daniel´s Distillery

Pris
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Jack Daniel's - den verdensberømte Tennessee Whiskey

Jack Daniel's er klassisk Tennessee whiskey fra Lynchburg, Tennessee og er verdens mest solgte whisky. Siden 1956 har det været ejet Brown-Forman Corporation. Jack Daniel's blev grundlagt af Jasper Newton "Jack" Daniel, som blev født i 1850. Jack var den yngste af 10 børn af engelsk og skotsk-irsk arv. Da Daniels far døde i Den Amerikanske Borgerkrig, løb han hjemmefra og blev forældreløs i en ung alder.


Frank Sinatra blev begravet med en flaske Jack Daniel's, da han døde i 1998. Keith Richards fra The Rolling Stones optræder på utallige billeder med en flaske Jack Daniel's og Lemmy Kilmister fra bandet Motörhead skulle efter sigende drikke en flaske om dagen i 38 år.


Jack Daniel's på tilbud

Tilbud på Jack Daniel's får den automatisk til at smage lidt bedre. Du kan spare 5% på tusindvis af varer, hvis du melder dig ind i Sélection Vinklub - det er gratis og du kan altid melde dig ud igen.


Hvornår er Jack Daniel's fra?

Som teenager blev Daniel ”adopteret” af Dan Call, en lokal prædikant og hjemmebrænder. Daniel lærte at destillere af Call og Nathan "Nearest" Green, en sort slave. I 1875, efter at have modtaget en arv fra sin far, grundlagde Daniel et lovligt registreret destilleri sammen med Call. Han overtog destilleriet kort efter, da Call sagde op af religiøse årsager. Efter at have overtaget destilleriet i 1884, købte Daniel jorden, hvor destilleriet nu ligger. I 1880'erne var Jack Daniel's et af 15 destillerier i Moore County, og man begyndte at bruge de berømte firkantede flasker. I 1904 vandt Jack Daniel’s guldmedalje for den fineste whisky ved St. Louis World's Fair og oplevede en stor stigning i popularitet. Men da afholdsbevægelsen begyndte at vokse, gik det tilbage for Jack Daniel’s.


Jack Daniel giftede sig aldrig og havde ingen børn. Han tog sine nevøer under sine vinger – heribland Lemuel "Lem" Motlow. Lem var søn af Daniels søster, Finetta, og var dygtig med tal. Han tog derfor hurtigt ansvaret for Jack Danie’s bogholderi. På grund af svigtende helbred gav Jack Daniel destilleriet til Lem Motlow og en anden nevø i 1907. Motlow købte sin partner ud og fortsatte med at drive destilleriet i 40 år.


Tennessee vedtog en statsdækkende forbudslov mod alkohol i 1910, der effektivt udelukkede Jack Daniel's i staten. På grund af forbuddet i Tennessee flyttede virksomheden til St Louis, Missouri og Birmingham, Alabama. Intet af produktionen fra disse steder blev dog nogensinde solgt på grund af kvalitetsproblemer. I 1933 blev forbuddet droppet på føderalt niveau, men i Tennessee beholdt man forbuddet, hvilket forhindrede destilleriet i at genåbne. Motlow blev passende senator i Tennessee, og hjalp til med at ophæve forbuddet, så det var muligt at genstarte produktionen i 1938.


Interesseret i bourbon?

USA har en lang historie med fantastisk velsmagende bourbon. Stilen er helt sin egen, og er man først faldet for den, er det svært ikke at holde af den. Bourbon kan naturligvis drikkes ren, men er også fremragende i en række cocktails.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]