DAGENS køb: Black Cask Rum - sødmefuld & frugtig - Kun 249kr!

I hjertet af appellationen Saumur-Champigny ligger Domaine La Bonnelière - en familie på fem generationer af winemakers, hvor Anthony og Cédric Bonneau i dag er i spidsen. Domainet blev grundlagt af André Bonneau og hans kone i 1972 og råder over 38 hektarer primært beplantet med Chenin Blanc og Cabernet Franc i Saumur-Champigny. Huset har dog også druerne Cabernet Sauvignon og Pineau d'Aunis.

Domaine La Bonnelière

Pris
Serveringsforslag
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 11 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Beliggende ved porten til Saumur ligger Varrains, i hjertet af vi Saumur-Champigny. Terroiret i appellationen i Loiredalen er hovedsageligt ler-kalksten. Som det er typisk for Saumur, er Domainets kælder gravet ned i tufsten seks meter under jorden. Det særlige ved lige netop denne kælder er, hvor flot den er hugget ud, og at den er hjem for adskillige samlinger og usædvanlige genstande. Det er bl.a. statuetten af ​​Saint Vincent, vinbøndernes skytshelgen.


Det meste af vinificeringen i termoregulerede kar i kælderen. Derefter foregår lagringen af ​​vinene på trædefade i en underjordisk kælder, hvor mere end 150 egetræsfade har hjemme. Vinifikationskælderen bygget i 2009 med overvågning af hvert parcel for at optimere alle domainets cuvéer. Fade har altid spillet en væsentlig rolle i at blødgøre tanniner og bringe kompleksitet til brødrenes vine.