Brand image

Det er faktisk lidt synd, at de skønne vine fra Loire ikke får mere opmærksomhed herhjemme. Her er stor diversitet, og der produceres både hvide, røde, mousserende og ikke mindst delikate søde vine i regionen. Området er stort. Faktisk strækker det sig fra Paris og helt ud til Atlanterhavet. I 1980´erne blev der solgt spandevis af Vouvray og Anjou. Siden har regionen primært været kendt for de Sauvignon Blanc-baserede vine Sancerre og Pouilly-Fumé. Til forskel fra disse to, er Vouvray produceret på Chenin Blanc-druen, som er udbredt i denne del af Loire.

Domaine Francois Pinon

Pris
0
Serveringsforslag
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Glastype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

På en messe i Loire smagte vi disse nye vine fra Francois Pinon, som gjorde udslaget. Vinene er så spændende, og kvaliteten så høj, at vi er mere end klar til at slå et nyt slag for gode gamle Vouvray. Francois Pinon er en af områdets allerbedste producenter. Egentlig var han børnepsykolog, da han i 1987 overtog familiens vinhus fra sin far og over de næste 30 år gjorde det til ét af Vouvrays bedste. Målet er at udtrykke det terroir, druerne vokser i - hvorfor vinhuset har været certificeret økologisk siden 2007. Der håndhøstes og vildgæres og lagres på gamle egetræsfade.Et besøg på domainet er som at træde ind i en tidslomme. Kun få ting har ændret sig i de syv generationer, familien har ejet vinhuset. Blandt andet er der aldrig tilkøbt eller frasolgt jord, så Francois dyrker stadig præcist de samme paraceller som hans tip- og tiptipoldefar. Siden 2003 har de dyrket økologisk, så i vinmarkerne er alt også forblevet uændret. Det vil sige, at der stadig pløjes med hjælp af heste (for at bibeholde jordens struktur), vinstokkene udskiftes kun via sélection massale (via stiklinger fra den pågældende vinmarks bedst præsterende vinstokke), og der bruges naturligvis ingen sprøjtemidler. I vineriet arbejdes der efter de samme principper. Der bruges kun naturlige gærstammer, og kun yderst begrænsede mængder svovl tilsættes. Vinene lagres på de gamle fade (foudres), som er gået i arv fra far til søn. Som I kan se på etiketterne, har der heller ikke været den store udvikling, men hvad gør det, når kvaliteten er i top. Hele tankegangen hos Francois Pinon er langt fra kommerciel. Tid er ikke et begreb, man tager hensyn til., og der skal ikke ekspanderes, men blot vedligeholdes, indtil den næste generation er klar til at tage over. Disse vine er herligt ”old school”. Dermed menes ikke, at man er vendt tilbage til noget gammeldags, men fordi man aldrig har flyttet sig derfra. Alt sammen i ordets mest positive betydning.