NYT stort efterårskatalog med vilde tilbud - se her!

Brand image

Rød- og hvidvine fra New Zealand kan noget helt særligt og ikke mindst den newzealandske Sauvignon Blanc har gået sin yderst fortjente sejrsgang i hele verden. Drikker man newzealandsk vin, og det bør man, er det svært at komme udenom Cloudy Bay.

Cloudy Bay

Pris
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Proptype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Cloudy Bay

Udbyttet hos Cloudy Bay er cirka 30% lavere end gennemsnittet i regionen. Hvorfor? Fordi kvaliteten til gengæld bliver højere. Der bruges udelukkende de absolut bedste druer. 

I 1983 smagte David Hohnen sin første Marlborough Sauvignon Blanc. De er en oplevelse, mange, der har fået den siden, ikke har glemt, for Sauvignon Blanc kan noget helt særligt i netop Marlborough. Han var fortryllet af den sommerlige og eksotiske drues intensitet og begyndte en rejse for at fange essensen af Marlborough og dele den med verden. Dengang var hvidvin fra New Zealand slet ikke så verdensberømt, som det er tilfældet i dag. Det har Hohnen og mange andre dygtige newzealandske winemakers siden lavet godt og grundigt om på.

Sammen med winemaker Kevin Judd lancerede han Cloudy Bay i 1985 og opnåede international anerkendelse med Sauvignon Blanc, der satte New Zealand på verdensvinkortet. Cloudy Bay sluttede sig til Veuve Clicquot i 2003 og blev en del af LVMH-familien i 2010.


Cloudy Bay inkluderer nu også druerne Chardonnay, Pinot Noir og vine lavet efter méthode traditionnelle, ligesom man har fået vinmarker i området Central Otago.


Marlborough 

Cloudy Bay ejer 163 parceller med vinstokke i Marlborough. Her er jorden perfekt til netop Sauvignon Blanc, tæt på Wairau-floden og med stenet, sandet og drænende jord. Længere syd for floden i de sydlige dale har Pinot Noir- og Chardonnay-vinmarkerne rigtig godt af den tunge, lerbaserede jord i området. Sammen med Marlboroughs maritime klima skaber det optimale forhold.


Central Otago

Cloudy Bays to vinmarker i Central Otago har komplementære terroir. Calvert i Bannockburn har leret, siltet jord og blide skråninger, der skaber vine med fine tanniner og en silkeblød tekstur. Northburns mere stenede, glaciale jordbund og ekstreme skråninger skaber vine med struktur og intensitet.