SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Chateau Troplong Mondot har en lang og farverig historie i Saint Emilion, der går tilbage til det 17. århundrede. I de dage var det, man i dag kender som Troplong Mondot, ejet af Abbe Raymond de Seze. Det var de Seze, der skabte det smukke slot, der står tilbage ved Troplong Mondot i dag.

Château Troplong Mondot

Pris
Årgang
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Chateau Troplong Mondot

Da Chateau Troplong Mondot blev bygget i 1745, var familien de Seze allerede etableret i Bordeaux, og faktisk ejede de flere forskellige ejendomme i St. Emilion dengang.


Den 37 hektarer store vingård er plantet til med 73% Merlot, 16% Cabernet Franc og 11% Cabernet Sauvignon. Troplong Mondot ligger på toppen af ​​Saint Emilion-plateauet i en højde, der giver udsigt over hele landsbyen St. Emilion. 26,5 hektarer af vingården er i øjeblikket klassificeret som 1 Cru.


Terroiret består af dybe kalkaflejringer under lag af tyk lerjord. Der er også fragmenter af flint og kalksten i jorden. Siden 1988 har beplantningen ved Troplong Mondot ændret sig langsomt, men sikkert. Gennemsnitsalderen for vinstokkene er omkring 30 år, men der er gamle vinstokke, der er tæt på 100 år gamle. De ældste vinstokke blev plantet i 1926, mens der også er andre gamle vinstokke plantet i 1947 og 1948.


Gennem årene har kældrene fået en omfattende modernisering. Vingården er blevet omstruktureret, og i dag dyrkes 33% af vinstokkene ved hjælp af økologiske landbrugsteknikker, herunder brug af heste. Fra 2007 begyndte Chateau Troplong Mondot en komplet renovering af deres vinfremstillingsfaciliteter. Det omfattede bl.a. tilføjelsen af ​​11 afkortede, rustfri stålkar, der varierer i størrelse fra 83 hektoliter til 99 hektoliter. I 2020 blev de erstattet med 40 konisk formede kar i rustfrit stål, der giver mulighed for mere arbejde parcel for parcel.


Vinen lagrer på i gennemsnit 65% nye franske egetræsfade i 16 til 24 måneder. Det kan dog variere alt efter årgangens styrke og karakter. Slottet producerer omkring 10.000 kasser Troplong Mondot om året i gennemsnit.


Jean Pierre Taleyson er slottets mangeårige kældermester. I 2006 blev Chateau Troplong Mondot tildelt deres velfortjente forfremmelse til Premier Grand Cru Classé B-status, som blev opretholdt i den nylige 2012 St. Emilion-klassificering.


Stilen er fed og fyldig, men aldrig tung. En nærmest sanselig vin, der byder på dufte af mørke blommer, lakrids, brombær, kaffe, krydderier, mørke kirsebær, sten, chokolade, blomster og brombærlikør. Virkelig intens og med evnen til at lagre og udvikle sig.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]