STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Mellem vinstokke, parker og høje træer ligger Château Talbot og skaber vine i absolut verdensklasse. Der er en grund til, at Saint-Julien-appellationen har så godt et navn, som den har.

Château Talbot

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Talbot

Château Talbot er 4. Médoc Grand Cru Classé Single Vineyard, som omfatter 110 hektar i hjertet af Saint-Julien. Her er tale om en ret enestående appellation, da den tæller ikke færre end 11 cru'er. Château Talbots terroir er fantastisk beliggende ved bredden af ​​Gironde-mundingen på bakketoppe af alluvialt grus båret af Dordogne-floden fra Massif Central og fra Pyrenæerne ved Garonne. Vinene fra Saint-Julien-appellationen udmærker sig ved deres naturlige finesse og vellykkede balance. Deres stil skaber en glimrende forbindelse mellem Margaux-vinenes elegance og Pauillac-vinenes kraft.


Château Talbot ligger midt i et hav af vinstokke, parker og høje træer, og har en rig historie. Navnet stammer fra Connétable Talbot, Earl of Shrewsbury, guvernør i Guyenne og en berømt engelsk general, som blev besejret i slaget ved Castillon i 1453. I 1855, på tidspunktet for vækstklassifikationerne i Médoc og Graves bestilt af kejser Napoleon III, blev Château Talbot forfremmet som 4. Cru. I flere årtier tilhørte det Marquisen af ​​Aux og blev købt i 1918 af Désiré Cordier.


Jorden

De 110 hektarer omgiver selve slottet og strækker sig mod nord, helt til grænsen til Pauillac-appellationen. Vinstokkene er plantet på et terroir af fint Gunzia-grus med en kerne af fossilrige kalksten, som danner veldrænede bakketoppe. Vinene bliver overvåget af Nancy Bignon-Cordier med værdifulde råd fra enolog Eric Boissenot og konsulent Stéphane Derenoncourt. Vinene er rige og fyldige, men altid ekstremt elegante.

Deres silkebløde tanniner gør det muligt at drikke dem unge, såvel som efter længere tids lagring. Med tiden udvikler de en delikat og kompleks aroma med toner af cedertræ og Havana-tobak.


Her vokser klart flest røde druer, som primært er Cabernet Sauvignon med 66%. Druen sikrer vinene en flot tanninstruktur og kraft. Med 30% Merlot bliver vinene rundere og mere bløde - en klassisk kombination. Her vokser og 4% Petit Verdot, som giver et delikat, krydret touch. Høsten sker ved håndkraft med ikke færre end 120 cuttere. Den første drueudvælgelse sker på selve planten, den anden, når druerne ankommer til vinkælderen. Druerne afstilkes derefter, og kun de mest upåklagelige bær udvælges derefter. Det strenge udvalg giver vinene en fantastisk aromatisk renhed og enorm præcision.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]