Marts vintilbud er her! 🍷 SPAR OP TIL 33%

Château Saint Pierre blev grundlagt i 1600-tallet og er en 4. Grand Cru Classé, som er kendt som en fornem repræsentant for de store Grand Crus Classés i Saint-Julien. Her vokser 75% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot og 10% Cabernet Franc.

Château Saint Pierre

Pris
Årgang
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Saint Pierre

Det elegante vinslot ligger midt mellem vinstokkene, og er designet i overensstemmelse med, hvordan man typisk gør i Médoc. Det anses for at være ét af de ældste i Médoc. I 1767 købte baron de Saint-Pierre godset og gav det i overensstemmelse med tidens skikke ydmygt sit eget navn.

Efter hans død i 1832 delte hans to døtre baronens arv. Den ene, som var gift med oberst Bontemps-Dubarry, modtog halvdelen af vinmarkerne, kældrene og slottet. Den anden, som var gift med en svensker, hr. de Luetkens, som også ejede La Tour Carnet, modtog de resterende vinmarker. Det betød, at boet blev brudt op.


Saint-Pierre blev dog alligevel ikke udeladt af klassifikationen fra 1855, hvor godset, hvis to halvdele nu blev drevet hver for sig, stod øverst på listen over 4. Grands Crus.


I 1892 solgte fru de Luetkens sin andel til Léon Sevaistre (som allerede ejede Château Saint-Louis i Saint-Julien). Så Saint-Pierre blev i slutningen af 1800-tallet delt mellem to familier og solgt under to navne, nemlig "Saint-Pierre-Sevaistre" og "Saint-Pierre-Bontemps-Dubarry".

I 1922 samlede to købmænd fra Antwerpen, brødrene Pierre og Charles Van den Bussche, de to halvdele af godset - bortset fra kældrene, som blev købt af oberst Bontemps-Kappelhoff. I 1981 købte Henri Martin Château Saint-Pierre og i 1982 Château Saint-Pierre Sevaistre" af arvingerne fra Van den Bussche-familien. Château Saint-Pierre blev dermed samlet igen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]