ONLINE ROSÉFESTIVAL ☀️ Spar op til 47% på rosévin!

Chateau d’Armailhac er omgærdet af stil, klasse og flotte navne, selvom rødderne faktisk er mindre fashionable.

Château d´Armailhac

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château d´Armailhac

Chateau d’Armailhac var tidligere en del af vinmarkerne, vi i dag kender som Chateau Mouton Rothschild. Navnet på godset kom fra en af ​​de første ejere af godset, Dominique d'Armailhacq. I slutningen af ​​1600-tallet tjente brødrene d'Armailhacq deres levebrød som flodbådskaptajner ved Gironde-mundingen. Det var på det tidspunkt, de begyndte at købe jord i Pauillac. Det menes, at Chateau d'Armailhac var én af ​​de første producenter, der begyndte at plante store portioner af Cabernet Sauvignon og Merlot i deres vinmarker på venstre bred. Til sidst solgte familien d'Armailhacq godset til Ferrand-familien, som igen solgte det til den unge og snart-berømte baron Rothschild.


I 1933 blev det oprindelige Mouton d'Armailhac købt af den navnkundige Baron Philippe de Rothschild. I 1956 blev navnet lavet om til Mouton Baron-Philippe, og i 1974 fik det så endnu engang nyt navn. Denne gang blev det Mouton Baronne-Philippe efter baronesse Pauline. I 1989, efter sin fars død, gendøbte Baronesse Philippine slottet dets oprindelige navn. Vinene kan stilmæssigt minde om Mouton Rothschild, men har en lidt mere feminin struktur.


Terroir

Den 70 hektar store vinmark er beplantet med 57% Cabernet Sauvignon, 21% Merlot, 20% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Her finder du en af ​​de største koncentrationer af Cabernet Franc i Medoc. Størstedelen af ​​Chateau d'Armailhac-vingården er formet som et T, med nogle få spredte parceller i og omkring Chateau Pontet Canet. Terroiret er for det meste grus med sand, ler og kalkstensjord. Husets bedste terroir er et plateau, som ligger tæt på slottet.


Vingården kan opdeles i to hoveddele, som begge er grusrygge med omkring halvdelen af ​​vinstokkene placeret syd for slottet, mens de resterende vinstokke er mod vest, tæt på Chateau Mouton Rothschild. Mod øst støder vingården op til Chateau Pedesclaux. Vinstokkene er gamle. I gennemsnit er vinstokkene tæt på 50 år. Faktisk er nogle af de ældste vinstokke i hele Medoc på Chateau d'Armailhac. 20 % af vingården er mere end 130 år gammel med beplantning tilbage til 1890! Det er nogle af de ældste vinstokke i hele Bordeaux.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]