ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Chat Sauvage, ”Vildkatten”, er blandt de yngste vinerier i Rheingau. Grundlægger og ejer Günter Schulz fokuserer udelukkende på højkvalitetsvine af Pinot Noir og Chardonnay. Elegance, kompleksitet og langtlevende er de tre kodeord for Chat Sauvages vine. Manuelt arbejde, omhu og traditionel vinifikation på franske egefade danner basen for alle husets vine, som hver især reflekterer de enkelte markers unikke terroir.

Chat Sauvage

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 13 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Chat Sauvage

Chat Sauvage er kort og godt lig med store ambitioner og små mængder. Ejer Günter Schulz er en rigmand fra Hamburg med en stor forkærlighed for Bourgogne. Under et besøg i Rheingau i 1992 fik han ideen til at lave en vin, der var lige så god som det bedste fra Bourgogne. Ikke bare på niveau med Bourgogne. Det bedste fra Bourgogne. Derfor kalder man da også sin Spätburgunder for Pinot Noir. For at et sådant vovestykke skulle kunne lykkes, måtte absolut intet spares. Det var derfor kun de absolut bedste vinmarker, der overhovedet var interessante nok til Schulz' prestigeprojekt. Det er dog sjældent, at den type mark kommer til salg, og det var derfor først i år 2000, otte år senere, at han kunne købe sin først parcel på vinmarken Johannisberger Hölle.


Siden er det blevet til 7,5 ha fordelt over seks vinmarker, hvoraf der på 60% dyrkes Pinot Noir, på 35% Chardonnay og på 5% Riesling. På Chat Sauvages vinmarker holdes udbyttet nede på ca. 1 kg druer pr. vinstok. Man er yderst selektiv med, hvilke druer der går i mosten, så der håndsorteres både ved selve plukningen og ved ankomsten til vineriet. Efter presningen foretages førstegæringen på ståltanke, hvorefter vinen – såvel de grønne som de blå druer – lægges på franske egetræsfade i 18 måneder, mens den malolaktiske gæring finder sted. Chat Sauvages samlede årsproduktion ligger på ca. 28.000 flasker, fordelt på seks forskellige rødvine, én hvid, én rose og én sekt.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]