- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Badia a Passignano ligger i et af de ældste vinområder i Chianti Classico-regionen over byen Sambuca Val di Pesa, kun 3 kilometer syd for Tenuta Tignanello. Badia a Passignano strækker sig over et areal på 223 hektar, hvoraf de 65 hektar er beplantet med vinstokke. Markerne er primært beplantet med Sangiovese, som vokser i en højde, der varierer mellem 250 og 300 meter over havets overflade i kalkholdig jord i et af de smukkeste områder i Chianti Classico.
Klosterets historiske betydning i Chianti-regionen er veldokumenteret i hundredvis af bind, der opbevares i Firenzes statsarkiv. Her kan man finde beskrivelser og detaljer om Sangiovese-vinmarkerne og andre lokale afgrøder gennem århundrederne. Som et yderligere bevis på dette, fandt man i 1983 en tusind år gammel vitis vinifera-plante på jorden omkring Badia a Passignano. Ærkebiskoppen af Firenze grundlagde Passignano-klostret i 395, mens klostrets ældste dokumenter er dateret til 891 og siden 1049 har vindyrkning været en del af aktiviteterne. Ingen ringere end Galileo Galilei var matematiklærer på klostret fra 1587-1588.
Direkte under klosteret ligger smukke, fascinerende middelalderkældre fra det tiende århundrede med hvælvede lofter og massive vægge. Det sikrer på en helt naturlig måde den rigtige luftfugtighed og temperatur året rundt. Vinene lagres på ungarske egetræsfade i de labyrintiske gange under jorden.
Badia A Passignano
Vælg favoritliste
2020 Chianti Classico Gran Selezione, D.O.C.G.
Badia A PassignanoSangiovese med over 1000 års ekspertise.
529,95pr. flaskePå lager online- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2019 Chianti Classico Gran Selezione, D.O.C.G., 150 cl
Badia A Passignano- 95 pointDecanter
Moden, karakterfuld og kompleks.
1.149,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Antinori
Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.
Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie. Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner. I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.
Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det fornemme vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne. Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv. I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.