Badia a Passignano ligger i et af de ældste vinområder i Chianti Classico-regionen over byen Sambuca Val di Pesa, kun 3 kilometer syd for Tenuta Tignanello. Badia a Passignano strækker sig over et areal på 223 hektar, hvoraf de 65 hektar er beplantet med vinstokke. Markerne er primært beplantet med Sangiovese, som vokser i en højde, der varierer mellem 250 og 300 meter over havets overflade i kalkholdig jord i et af de smukkeste områder i Chianti Classico.


Klosterets historiske betydning i Chianti-regionen er veldokumenteret i hundredvis af bind, der opbevares i Firenzes statsarkiv. Her kan man finde beskrivelser og detaljer om Sangiovese-vinmarkerne og andre lokale afgrøder gennem århundrederne. Som et yderligere bevis på dette, fandt man i 1983 en tusind år gammel vitis vinifera-plante på jorden omkring Badia a Passignano. Ærkebiskoppen af ​​Firenze grundlagde Passignano-klostret i 395, mens klostrets ældste dokumenter er dateret til 891 og siden 1049 har vindyrkning været en del af aktiviteterne. Ingen ringere end Galileo Galilei var matematiklærer på klostret fra 1587-1588.


Direkte under klosteret ligger smukke, fascinerende middelalderkældre fra det tiende århundrede med hvælvede lofter og massive vægge. Det sikrer på en helt naturlig måde den rigtige luftfugtighed og temperatur året rundt. Vinene lagres på ungarske egetræsfade i de labyrintiske ​​gange under jorden.

Badia A Passignano