ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Franken

Er du til tysk vin og har smagt din del Riesling? Prøv vinene fra Franken, hvor Silvaner er i hovedrollen.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Franken?

  Hvor resten af Tyskland er et Paradis for Riesling, er det i Franken omkring byen Würzburg, ved floden Main, at Sylvaner yder sit bedste. Intet andet sted i verden har man succes med at lave så flotte vine på Sylvaner.  


  Stoltheden i Franken er marken Stein, som ligger ved Würzburg. Vinene herfra hedder Würzburger Stein og kaldes ofte Steinwein (stenvin). De er de kraftigste og mest intense Frankenvine. Herudover er Franken kendt for den noget specielle flaske, Bocksbeutel, vinene tappes i – og så er det et pragtfuldt sted at gæste med flotte gamle bygningsværker og skøn natur – bestemt et besøg værd. De fleste af de traditionelle vingårde tilbyder et besøg i deres kældre og mulighed for at nyde deres vine med tyske gourmetretter midt i den imponerende arkitektur.


  Centrum af Franken er den smukke by Würzburg med den fredede middelalderborg Marienberg. Byen er omgivet af historiske vinmarker, som bl.a. har lavet vine til nogle af forfatteren ​​Goethes yndlingsvine.

 2. Hvordan smager vine fra Franken?

  Specialet er knastørre Franken-hvidvine med en mineralsk, fyldig og lidt røget smag. Ud over Sylvaner er det Bacchus og Müller-Thurgau, der kendetegner vin fra Franken, hvor de tilsammen udgør ca. 80% af den samlede vinproduktion. Alle tre druer gør sig strålende i den kalkholdige og lidt sandede jordbund i området.  

 3. Hvor ligger Franken?

  Vinområdet Franken grænser op til Rhön i nord, Steigerwald i øst, Taubertal i syd og Spessart i vest. Området strækker sig over 6137 hektarer vinmarker, hvoraf 82% er hvide druesorter. Især Sylvaner trives i Frankens kalkstens- og keuperjord og er her flagskibsdrue for området. Den aromatiske Müller-Thurgau oplever en renæssance i hænderne på yngre winemakers. Området er kontinentalt med varme, tørre somre og kolde vintre.

 4. Hvor længe har man lavet vin i Franken?

  Man har dyrket vin i Franken langs floden Main i over 1200 år - traditionelt i flasketypen Bocksbeutel, hvilket i dag er kendetegnende for Frankens fineste vine.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]