- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Mendoza
I modsætning til de fleste andre af verdens store vindistrikter har Mendoza slet ingen forbindelse med havet.
Gå til side
ud af 1
Mendoza
Næsten 75% af den argentinske vinproduktion stammer fra Mendoza, der ligger på østsiden af Andesbjergene i den vestlige del af landet, med byen Mendoza som regionshovedstad. I modsætning til de fleste andre af verdens store vindistrikter har Mendoza slet ingen forbindelse med havet, og produktionen af vin er på grund af den sparsomme vandmængde og det tørre klima stærkt afhængig af Andesbjergenes smeltevand.
Som tidligere nævnt giver det varme klima generelt meget fyldige, frugtkoncentrerede og relativt syrefattige vine.
De mest udbredte druesorter i området er stadig Criolla, Lambrusco, Barbera og Malbec, men de to førstnævnte er i kraftig tilbagegang – ikke mindst på grund af eksportmarkedet, som især efterspørger Malbec, men også har en kraftigt stigende interesse for Barbera-vinene på grund af deres elegance og lethed.