Jumilla

I den sydøstlige del af Spanien finder vi det lille, og indtil videre relativt ukendte vinområde Jumilla.

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Jumilla?

I den sydøstlige del af Spanien finder vi det lille, og indtil videre relativt ukendte vinområde Jumilla, som ikke desto mindre krediteres for at være først i udviklingen af den moderne vindyrkning i Sydspanien.  

Regnmængden i området er kun på 300 mm om året, og sommertemperaturen ligger generelt over 40 grader i skyggen. Udbyttet har hidtil været ekstremt lavt, helt ned til 12-15 hl/ha, hvilket ikke har været rentabelt, men nye podede vinstokke og kunstvanding har lysnet problemet og åbnet mulighederne for spansk vin fra dette område.


Den vigtigste drue er Monastrell (Mourvèdre), som i kraft af varmen kan udgæres til en alkoholprocent på hele 18%.

En del små og seriøse lokale vinhuse som bl.a. Bodegas Bleda har haft held med at tæmme vildskaben i druen og kan derfor producere vin fra Jumilla i en usædvanlig høj kvalitet. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]