- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Jumilla
I den sydøstlige del af Spanien finder vi det lille, og indtil videre relativt ukendte vinområde Jumilla.
Vælg favoritliste
Castillo de Jumilla Red, D.O.P.
Bodegas Bleda- GuldBerlin Wine Trophy
Spansk prisvinder for små penge.
89,95pr. flaskePå lager online- Økologisk
Vælg favoritliste
Castillo de Jumilla Red Organic, D.O.P.
Bodegas Bleda- GuldBerlin Wine Trophy
Økologisk, prisvindende klasse.
99,95pr. flaskePå lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Jumilla?
I den sydøstlige del af Spanien finder vi det lille, og indtil videre relativt ukendte vinområde Jumilla, som ikke desto mindre krediteres for at være først i udviklingen af den moderne vindyrkning i Sydspanien.
Regnmængden i området er kun på 300 mm om året, og sommertemperaturen ligger generelt over 40 grader i skyggen. Udbyttet har hidtil været ekstremt lavt, helt ned til 12-15 hl/ha, hvilket ikke har været rentabelt, men nye podede vinstokke og kunstvanding har lysnet problemet og åbnet mulighederne for spansk vin fra dette område.
Den vigtigste drue er Monastrell (Mourvèdre), som i kraft af varmen kan udgæres til en alkoholprocent på hele 18%.
En del små og seriøse lokale vinhuse som bl.a. Bodegas Bleda har haft held med at tæmme vildskaben i druen og kan derfor producere vin fra Jumilla i en usædvanlig høj kvalitet.