HUSK FARS DAG D. 5 JUNI 🍷 SE GAVEIDEER HER

Jumilla

I den sydøstlige del af Spanien finder vi det lille, og indtil videre relativt ukendte vinområde Jumilla.

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Jumilla?

I den sydøstlige del af Spanien finder vi det lille, og indtil videre relativt ukendte vinområde Jumilla, som ikke desto mindre krediteres for at være først i udviklingen af den moderne vindyrkning i Sydspanien.  

Regnmængden i området er kun på 300 mm om året, og sommertemperaturen ligger generelt over 40 grader i skyggen. Udbyttet har hidtil været ekstremt lavt, helt ned til 12-15 hl/ha, hvilket ikke har været rentabelt, men nye podede vinstokke og kunstvanding har lysnet problemet og åbnet mulighederne for spansk vin fra dette område.


Den vigtigste drue er Monastrell (Mourvèdre), som i kraft af varmen kan udgæres til en alkoholprocent på hele 18%.

En del små og seriøse lokale vinhuse som bl.a. Bodegas Bleda har haft held med at tæmme vildskaben i druen og kan derfor producere vin fra Jumilla i en usædvanlig høj kvalitet.