ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Abruzzo

I Abruzzo kan man virkelig finde gode vine til lave priser. Det skyldes, at vinområdet historisk ikke er har fremragende. Men det bliver der lavet om på.

Pris
Serveringsforslag
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Abruzzo?

  Abruzzo ligger midt på den italienske støvle ud til Adriaterhavet øst for Rom. Udover vin er Abruzzo kendt for sine barske bjerglandskaber, naturskønne kystlinje og rige kulturarv. Området har tidligere primært været kendt for at producere billig konsumvin til supermarkederne, men dette har forandret sig gennem en årrække. I dag er Abruzzo kendt for at producere adskillige højkvalitetsvine, især lavet på druerne Montepulciano og Trebbiano.


  Montepulciano d'Abruzzo er den mest berømte vin, der laves i regionen. Den bliver lavet på Montepulciano-druen, som er kendt for sit tykke drueskind og dybe farve. Vinen er typisk fyldig og kompleks med smag af mørk frugt, chokolade og krydderier. Montepulciano d'Abruzzo kan lagres i flere år, og de bedste eksempler kan være meget komplekse og nuancerede.


  I takt med at produktionen i det sydlige Italien ændrer sig fra bulkvin til flaskeaftapninger i en højere kvalitet, er det også smittet af på vinproduktionen i Abruzzo. Blandt vinkritikere, både nationale og internationale, betragtes Abruzzo stadig som er temmelig perifert italiensk vinområde. Priserne er derfor blevet nede, mens kvaliteten er sust op, så man kan gøre nogle forrygende gode køb herfra.


  Abruzzos vinmarker ligger i de bakkede og bjergrige områder 150 til 700 meter over havets overflade. Regionens klima er påvirket af både Adriaterhavet og bjergkæden Apenninerne, hvilket skaber en bred vifte af mikroklimaer, der giver mulighed for produktion af en række forskellige vine.


  Abruzzo er også kendt for sit landbrug og fremragende fødevareproduktion, især oste. Det er f.eks. den berømte pecorino-ost, som er lavet af fåremælk og har en lækker, let syrlig og salt smag, som er oplagt i mange forskellige italienske retter.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]