ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Vinedos Milénico viser noget af det, spanierne er så dygtige til, når det kommer til vin. Her i Ribera del Duero er somrene varme, meget varme og jorden er fattig. Der skal dygtige winemakers til for at lave stor vin, men når man formår at udnytte terroiret rigtigt, bliver resultatet fantastisk.

Vinedos Milénico

Pris
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Vinedos Milénico

Vinedos Milénico ligger på bredden af Duero-floden i udkanten af San Martín de Rubiales mellem Roa og Peñafiel i hjertet af verdensberømte Ribera del Duero – en region med over tusind års vinhistorie. Men og et barskt klima med markante daglige udsving, som tvinger vinstokkene ind i en daglig rytme, der giver vinen et umiskendeligt særpræg


Vinstokkene hos Milénico vokser på stejle skråninger i en stenet jord bestående af kalk og sand. De er trelliseret langs Duero-floden på de sydvendte bjergskråninger i rækker orienteret for at afbalancere sollyset. Vinmarkerne ligger midt mellem dalen og højlandet, midt i et særligt mikroklima, der naturligt beskytter vinstokkene mod forårsfrost, og som sammen med den fattige jord sætter gang i vine, der er udtryksfulde, kraftfulde, langlivede og unikke. Bjergskråningerne gør, at selvom forholdene bliver hårde, vil deres bedre ventilation og lyseksponering og mindre uønsket vegetation give optimale forhold for druerne, uanset hvad året bringer af uforudset vejr.


Den naturlige ventilation af bjergskråningerne, det rigelige sollys og den markante kontrast i temperatur mellem middagsvarmen og nattens kølighed er ideelle betingelser for den perfekte modning af Tinta Fino-druen, som er en variant af Tempranillo, der er akklimatiseret til det ekstreme område.


Som for andre kvalitetsproducenter, er filosofien bag vinene ret enkel, nemlig at behandle vinstokkene med den største respekt uden brug af herbicider eller kunstgødning, og med minimal bearbejdning af jorden.

Kun de mest perfekte druer bruges - først håndplukket udendørs og derefter igen inde i vingården, hvor gæringen startes med naturlig vildgær baseret på ikke-intervention.


Vinene er på den måde skabt for at fremvise det bedste fra det terroir, hvor druerne er dyrket. Vinene skal ses som en ærlig og realistisk afspejling af omgivelserne og af ønsket om at forvandle druerne til vin på den mest naturlige måde.


Milénicos vine kommer fra seks udvalgte bjergskråninger, der grænser op til floden Duero. I alt er arealet på knap ni hektar: Socastillo, Carraroa, Rodero, Solapeña og Valdepila i Agujerón.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]