ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Er du til naturvin, bør du lære Vignoble Reveille at kende. Vignoble Réveille er en 11 hektar organisk certificeret vingård, der ligger i hjertet af Agly-Tet-dalen i

Roussillon, ved foden af ​​de snedækkede Pyrenæer.

Vignoble Reveille

Pris
Dyrkningsmetode
Årgang
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Populære
Nyheder & Premium Brand
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Vignoble Reveille

Vignoble Reveille er beliggende i Roussillon i Sydfrankrig. Siden 2006 har domænet opkøbt marker i forskellige områder i Roussillon. Med udgangspunkt i passionen for vin og natur, har domænet opnået økologisk og biodynamisk certificering. 

Til at starte med opkøbte domænet marker i landsbyen Cassagnes i Haute Vallée de l'Agly, beplantet med gamle Carignan- og Grenache-vinstokke. I 350 meters højde, producerer stokkene frugt af høj kvalitet, med flot friskhed og syre. Jorden indeholder store mængder af gnejs, som er med til at give den færdige vin udsøgt dybde og koncentration. I 2010 opkøbte man yderligere to hektarer vinmarker beplantet med unge Syrah-vinstokke, samt én hektar Macabeu i 2012, to hektarer Grenache Gris i 2014 og en parcel Carignan i 2017. Hver mark er opkøbt med terroir i mente – beliggenhed i fordelagtige forhold alt efter hvilke druer, domænet ønsker at arbejde med. Syrah, Marsanne og de unge Carignan-vinstokke er beplantet i en højde af 530 meter i Montalba, som er med til at give vinene yderligere friskhed og flot balance, i modspil til de mange solskinsdage. Alle markerne har dog én til fælles; de har alle en beliggenhed og eksponering, der udsætter dem for Mistral-vinden, som hermed blæser skyerne væk samt holder fugten nede i vinmarkerne. Kombinationen af det blæsende middelhavsklima og den mineralrigejordbund, gør det det nemmere at producere sunde druer og mindsker hermed nødvendigheden for pesticider.

Arbejdet med vinstokkene foregår hovedsageligt i hånden. Den biodynamiske tilgang bringer liv til vinmarken og balance i vinene. Siden 2013 har man ikke gjort brug af gødning eller kompost, men brugt en praksis med forskellige frøplanter, der øger biodiversiteten i vinmarken og afværger skadedyr, samtidigt med at ”gøde” jorden ved at indgå symbiose med mykorrhizasvampe. Hermed skabes et naturligt miljø, hvor naturen selv tager styringen. 

Dette fordelagtige terroir fremmer udviklingen af smagskomponenterne i druerne, som er med til at producere komplekse og perfekt afbalancerede vine. Udbyttet er for det meste lavt, og skræddersyede indgreb er nødvendige for at pleje vinmarkerne og nå det ønskede niveau af tanninmodenhed. Hertil kræver hver vin egen tilgang til vinificering, med udelukkende brug af naturlig gær og skånsomme metoder. De færdige vine afspejler det hårde arbejde og udviser samme balance og kompleksitet, som det naturlige og varierede økosystem, der findes i vinmarkerne.


Hvad er naturvin? 

Naturvin er et vidt begreb, der for nogen til at stejle og andre til at rette ryggen og stå ved deres næsten religiøse tilknytning til, hvad der hermed kan betegnes, som en ideologi. Der er ikke som sådan et facit til, hvad der gør en naturvin til en naturvin. Der er ingen faste regler, som i diverse franske appellationer. Dog kan man som vinkender bruge betegnelsen, som en indikator for bæredygtighed og udelukkende brug af naturlig gær og minimal brug af sulfitter (10 til 35 mg/L, for at være helt præcis) i vinene. Producenterne, der vælger at lave ”naturvin”, tager ikke udgangspunkt i selve begrebet, men mere i den naturlige tilgang, der følger med i processen. Naturvin er hermed ikke bare en kategori indenfor vin, men mere en ideologi og måde, hvorpå producenter dyrker og producerer vin – i en ånd, hvor man tager udgangspunkt i naturen frem for ens påvirkning af det.


Vignoble Reveille arbejder med minimal brug af sulfitter og anvender højst 10 mg/L. Hertil dyrker de deres druer udelukkende ud fra økologiske og biodynamiske principper, med fokus på det naturlige økosystem og opretholdelsen af biodiversitet. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]