ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Tormaresca er traditioner og mennesker i hjertet af Apulien. Her er varme, karakter og personlighed i spandevis i hælen i den italienske fodboldstøvle. Efter Anden Verdenskrig blev der investeret stort i de nordlige regioner af Italien. Det bragte velstand med sig og dermed også et marked for at producere topvine. Anderledes var det i Syditalien, som kom ind i en negativ spiral, der bedst kan sammenlignes med et uland. Da der ikke var arbejde at få uden for landbruget, flyttede ungdommen væk til det rige nord og dermed også den innovation, som ellers kunne genføde økonomien i området. Vinene bar præg af at de lokale, forblev de lokale. De drak deres rose lidt oxideret, og rødvinen blev ofte fortyndet med vand, før den i en lidt kølig stand blev drukket et svalt, skyggefuldt sted. Først i 1980´erne begyndte situationen så småt at ændres, og små økonomiske indgreb i turisterhvervet bar frugt. I vinindustrien blomstrede en ny generation. Da en stor del af besøgende i regionen kom fra store og stærke økonomier som USA, blev der også skabt et marked for regionens bedste vine.


Vito Palumbo var et af de unge mennesker i den nye generation. Da han voksede op i den vinfamilie, som igennem flere generationer havde ejet Tormaresca, var han fra barnsben med i vinmarkerne og kælderen. Også ved bordet, da familien valgte at sælge til Antinori-familien, var han med. Beslutningen var simpel, for med Antinori kom en viden og pengepung, som kunne finansiere en kvalitativ rejse, familiens egen sparekassebog ikke kunne.


Det er netop her, Tormaresca skiller sig ud, på samme måde som for eksempel Chat Sauvage og Montrose gør det. Man har råd til at investere i noget, der kan være en underskudsforretning mange år frem, for først at hæve kvaliteten og gradvist - og langt fremme i tiden - prisen.


I dag er Vito regionens måske stærkeste stemme, konstant kommunikerende om regionens identitet og nødvendigheden af at hæve kvaliteten til hidtil uanede højder. Årsagen til at han har fået taletiden er, at man på Tormeresca har formået at sætte ord bag handling og derved skabt en af Syditaliens højst ratede vingårde.

Tormaresca

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 25 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Antinori

Italienske Marchesi Antinori er 26 generationers vinhistorie i absolut verdensklasse. 630 år er næsten svært at forstå, når det handler om én og samme familie af vinproducenter. Men Antinori kan spore sin historie helt tilbage til 1385, da Giovanni di Piero Antinori blev optaget i ’Arte Fiorentina dei Vinattieri’, vinmagernes orden i Firenze. I dag er Marchesi Antinori medlem af Primum Familiae Vini - en sammenslutning af 12 af de mest prestigiøse, familieejede vinhuse i hele verden. Det bliver ikke meget større end det her.


Allerede i renæssancens Firenze var Marchesi Antinori et særdeles succesrigt vinhus, og Allesandro Antinori var én af de rigeste indbyggere i byen, som var centrum for tidens store tænkere og kunstnere som Leonardo da Vinci og for forfattere som Dante Alighieri, der skrev sin Guddommelige Komedie. Marchesi Antinori er dén dag i dag en familieejet virksomhed, hvor værdier som enorm omhu, fokus på selv bittesmå detaljer og ønsket om hele tiden at blive dygtigere ligger under huden. Gennem 26 generationer har familien præget italiensk vinfremstilling med innovative, og til tider modige beslutninger, men altid med en grundlæggende respekt for traditioner. I 1974 sendte Marchesi Antinori sin første Tignanello på markedet, en af de første såkaldte `Super Toscanere´. Vinen rystede den italienske vinverden og rykkede på, hvad der kunne lade sig gøre i støvlelandet. Skabt på et blend af Sangiovese, og de dengang ’forbudte’, udenlandske druesorter Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, var Piero Antinori én af de store fornyere i en helt ny bølge af super-toscanere, som man turde skabe uden skelen til gamle regler og normer. Tignanello regnes i dag for at være én af de allermest betydningsfulde vine i hele Italiens vinøse historie.


Antinori har altså allerede mange flere kapitler i sin historie end langt de fleste vinhuse. Men det sidste kapitel er stadig langtfra skrevet. Det bliver man forvisset om, når man kører op foran det fornemme vineri. Her er alt gennemført smagfuldt, lige fra de udstillede værker af Leonardo da Vinci og Giovanni Della Robbia til lysindfaldet foran elevatoren, som fører op til den lille restaurant, der ligger med udsigt ud over vinmarkerne. Selvom de gamle rødder spiller en stor rolle i familiens daglige arbejde og i visionerne for huset og hver enkelt vin, har det aldrig sat en stopper for Antinoris altid nyskabende ånd, som eksemplet med Tignanello viser. Man researcher i nye lokale og internationale druesorter og eksperimenterer med alternative dyrkningsmetoder, marker i varierende højder, gæringsmetoder, forskellige fade til fadlagring osv. I dag er Albiera Antinori direktør for Marchesi Antinori med støtte fra søstrene Allegra og Alessia. Deres far, Marchese Piero Antinori, er Ærespræsident for familievirksomheden.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]