ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

De adelige toskanske familier har i generationer søgt til denne egn af Toscana, når varmen blev for intens i Firenze. Området er kendt for sin kølige, klare bjergluft, og ifølge legender og gamle bøger, var det lige her, i landskabets skove og små, snævre stier, at ingen ringere end middelalderdigteren Dante Alighieri blev inspireret til at skrive sin Guddommelige Komedie. Han kaldte det paradis, og har man besøgt området med sine små olivenlunde, snørklede veje og krystalklare bjergluft, kan man tendere til at give ham ret.

Tenuta Monteloro

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Tenuta Monteloro ligger nær Firenze, lige bag den mindst lige så historiske by Fiesole, ved foden af Appenninernes sydlige ende i 500 meters højde. Her har man 600 hektarer land, hvoraf dog kun de 94 er beplantet med vinstokke. Som noget helt særligt for området, vokser her Riesling og Pinot Bianco i et forholdsvis køligt klima med jord, der er rig på mineraler. Alt i alt optimalt til produktionen af aromatiske hvidvine.

Netop køligheden blev udslagsgivende for, hvad der vel nok er Antinori-familiens mest avancerede eksperiment. Man plantede her kølige

grønne druer, som på daværende tidspunkt var fremmede for området. Rheine Riesling, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc og Pinot Grigio. Druersorter, som er kendt for deres sprøde friskhed, men som man ikke ser meget til syd for de italienske alper. Det var som pionerens arbejde langt fra forløsende til at begynde med. De første årgange manglede intensitet, forårsskuddene blev svedet af frost, og syren var for høj. Man måtte genopfinde helt nye måder at arbejde på. Og det er netop det, der gør denne vin til noget særligt. Det var helt og aldeles uopdaget terroir, på

samme måde som Bierzo og Jura, Priorat og Pomerol, var det engang.

Monteloros kalkrige, lerede jord med store mængder grus og det kølige klima giver både druerne deres særlige karakter. Stramme, ungdommelige vine med en sprød syre, som med årene bliver mere runde og strukturerede. Vinene er komplekse, vinmarkerne er små, adskilte og ligger i forskellig højde med varierende mængder solskin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]