Brand image

Tenuta Monteloro ligger nær Firenze, lige bag den mindst lige så historiske by Fiesole, ved foden af Appenninernes sydlige ende i 500 meters højde. Her har man 600 hektarer land, hvoraf dog kun de 94 er beplantet med vinstokke. Som noget helt særligt for området, vokser her Riesling og Pinot Bianco i et forholdsvis køligt klima med jord, der er rig på mineraler. Alt i alt optimalt til produktionen af aromatiske hvidvine.

Tenuta Monteloro

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Dante Alighieri tilbragte somrene i disse landlige omgivelser

Ifølge legender og gamle bøger, var det lige her, i landskabets skove og små, snævre stier, at ingen ringere end digteren Dante blev inspireret til at skrive sin Guddommelige Komedie. Området har også været hjemsted for aristokratiske familier fra Firenze, blandt andre netop Dante Alighieri, som tilbragte somrene i de landlige omgivelser på herregårde, hvoraf der stadig er flere tilbage.


Monteloros kalkrige, lerede jord med store mængder grus og det kølige klima giver både Riesling og Pinot Bianco deres særlige karakter. Her er tale om stramme, ungdommelige vine med en sprød syre, som med årene bliver mere runde og strukturerede. Vinene er komplekse, da vinmarkerne er små, adskilte og ligger i forskellig højde med varierende mængder solskin.