SPAR 15% på vin, spiritus & vinglas fra Vinspecialistens Vinfestival ⭐🍷 Klik her!

I de blide bakker i Vilariça Valley ligger økologiske Quinta do Ataíde. Familien Symington, som indenfor portvinens verden er legendarisk, købte den historiske ejendom i 1980 med det formål at producere portvin. Ikke desto mindre indså Charles Symington i 2013 det store potentiale, der var i markerne for at producere vin i stedet. Og sådan blev det. 

Quinta do Ataide

Pris
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Quinta do Ataíde

Quinta do Ataíde ligger i Vilariça-dalen, blev dannet ved adskillelsen af de iberiske tektoniske plader, hvilket skabte et fladt bassin flankeret af skråninger. I modsætning til det meste af Douro-dalen består Ataíde-jorden af muldjord og skifer, med neutral pH, og vingården er tørrere og varmere end det meste af resten af dalen. Som følge heraf nyder Quinta do Ataíde godt af unikke betingelser for vindyrkning og et terroir, der ikke findes andre steder i Douro-regionen. Quinta do Ataíde spillede en hovedrolle i genfødslen af druen Touriga Nacional i 1970'erne, da Miguel Côrte-Real podede stiklinger fra vinstokke fra før Anden Verdenskrig.


Quinta do Ataíde er helt økologisk. Den tørre vækstsæson begrænser væksten af konkurrerende vegetation og reducerer risikoen for skader på vinstokke og druer. Der bruges ingen herbicider, og vildt græs bekæmpes med håndholdte trimmere og traktorklippere. Quinta do Ataíde skaber pga. klimaet og terroiret et meget specifikt udtryk for en Douro DOC-vin og områdets oprindelige druesorter.