STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Brand image

Paul Pacult, USA’s førende spiritusskribent, ranker Nonino Grappa som en af verdens tre bedste spiritusprodukter blandt samtlige kategorier. Vi tror også, du vil kunne lide dem.

Nonino

Pris
Type
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 12 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Nonino

Nonino Grappa, der betragtes som vel nok verdens bedste Grappahus, kommer fra Fruilli i Norditalien. Nonino laver kun grappa og ejer i alt fem destillerier. Huset opfandt enkeltdrue-grappaen i 1984, og deres Merlot blev i 2010 til New York Ultimate Spirit Challenge, ikke blot kåret som verdens bedste Grappa, men det bedste produkt i kategorien bedste Grappa, Brandy og Eau de Vie. Endelig er Nonino af Wine Enthusiast kåret til ”Spirit Brand / Destillery of the Year”.


Paul Pacult, USA’s førende spiritusskribent, ranker Nonino Grappa som en af verdens tre bedste spiritusprodukter blandt samtlige kategorier. Blandt Nonino Grappas fremragende produkter kan bl.a. nævnes deres Moscato, Chardonnay, Merlot, den lagrede og den ulagrede Prosecco, samt deres Attica Cuvée. Attica Cuvéen er en blanding af lagret Grappa, der har fået 2 ½ år på Limousinefade og 16 års fadlagring på Oloroso sherryfade. Nonino Grappa har hjemme i Udine i Norditalien. Huset laver udelukkende grappa og ejer i alt fem destillerier. Det var også Nonino, der opfandt enkeltdrue-grappaen i 1984, og i 1984 fik husets Merlot æren af af blive kåret til verdens bedste grappa, men vandt også i kategorierne Brandy og Eeu de Vie ved New York Ultimate Spirit Challenge.


Grappa Nonino er den eneste grappaproducent, der udelukkende destillerer på potstills. Hele 68 af slagsen - 12 potstills for hvert af de originale familiemedlemmer (far, mor og tre døtre) og én potstill for hvert af de otte børnebørn. Udover dette er Nonino den eneste producent, der destillerer på hele druen, og samtidig også det hus, der opfandt processen med at destillere på den enkelte drue.


Seneste generation, der deltager aktivt i Nonino Grappas ledelse, er de tre Nonino-søstre Antonella, Cristina og Elisabetta. Som døtre af Giannola (Præsident for Nonino og Æresdoktor ved Udine Universitet) og Benito (Masterblender) har de alle tre fremtrædende stillinger i familiefirmaet Nonino. Helt i tråd med stort set alle de førende spiritusproducenter er de en del af et gammelt familiefirma (1897), hvis primære ønske ikke er at tjene penge, men at lave det bedst tænkelige produkt. Præcis som Glenfarclas-whisky, Drouin-calvados, Tesseron- og Daniel Bouju-cognac samt Laubade-armagnac, som vi også har den ære og fornøjelse at arbejde sammen med.


Blandt Nonino Grappas fremragende produkter bør nævnes husets Moscato, Chardonnay, Merlot, den lagrede og den ulagrede Prosecco, samt deres Attica Cuvée. Attica Cuvéen er en blanding af lagret grappa, der har fået 5-20 års fadlagring på barriques og små fade. Nonino anbefaler selv deres grappaer til stort set alt – aperitif, mad, digestif og after dinner drink. Enten ren eller som ingrediens i én af de mange spændende drinkopskrifter, huset efterhånden har udviklet.