ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Toscanske Le Mortelle ligger i hjertet af Maremma i den underskønne italienske region. Her er smukt, så det næsten gør ondt, nær byen Castiglione della Pescaia med en dyb og lang historie og fascinerende arv og kultur. Le Mortelle har været i Marchesi Antinoris varetægt siden 1999 og siden har familien arbejdet på at forbedre vinmarkerne, ligesom man har bygget et nyt vineri fordi man mener, at området har stort potentiale, der endnu ikke er fuldt opdaget. Her er 270 hektarer, hvoraf de 170 er brugt til vinmarker.

Le Mortelle

Pris
Serveringsforslag
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Le Mortelle

En ejendom, som på mange måder understreger, hvor innovativ og fremadskuende Antinori-familien er. Ejendommen blev købt i 1999 og 8 år senere investerede familien 11 mio. euro i at bygge et CO2-neutralt vineri. I 2007 talte man om problematikkerne ved global opvarmning, men det var ikke en problemstilling, der påvirkede forbrugernes købsmønster, og derfor var vineriet dengang en større økonomisk satsning.


En af de helt store miljøsyndere i vinproduktionen er brugen af store mængder rent vand under vinifikationen. Dette har man på le Mortelle løst ved efter brug at filtrere vandet igennem udvalgte planter, vulkansk sten og ved at tilsætte naturlige bakterier. Egentlig er det en mimik af naturens

egne processer som gør, at vandet renses og kan genanvendes i vineriet. Derudover har man bygget vineriet ind i en klippe og tre etager ned i jorden, så man kan flytte vinen via tyngdekraft og holde vineriet naturligt afkølet selv under gæringen.


Vineriet er beliggende i Maremma, som egentlig er et meget løst afgrænset område, der rummer store kontraster. Jorden er dels noget af den dyreste i Toscana (Bolgheri) og dels noget af det billigste. Fælles er et messo-klima, som er stærkt påvirket af områdets beliggenhed ud mod havet, hvilket giver det et mildere og mere tempereret klima end de mere klassiske toskanske områder. Det har gjort Maremma til en stor legeplads for områdets ellers ikke klassiske druesorter. Hovedsageligt er det Bordeaux-sorterne, der fokuseres på. Også på le Mortelle er Cabernet Sauvignon og Franc i førersædet. I vanlig stil har familien også tænkt ud af boksen og plantet Carmenere, Viognier, Vermentino og Ansonica (aka Inzolia), druersorter som dels er nytænkende for området men i to af tilfældene også for landet.

Selvom vinhuset er forholdsvis nyt for Antinori, har familien været i området meget længere. I et gammelt skøde kan man læse, at familien har ejet vinmarken Poggio Franco tilbage i 1863.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]