ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Juvé y Camps hyldes som Spaniens bedste cava - intet mindre. Den produceres på samme måde som champagne. Juve y Camps ligger midt i cavaens spanske hjerte – det vil helt præcis sige lidt nord for Barcelona. Virksomheden blev grundlaget i begyndelsen af det 20. århundrede og har siden produceret cava på traditionelle og forholdsvis kompromisløse metoder. Robert Parker, som er et meget stort og velanset navn inden for vurdering af vine, kalder da også Juvé y Camps for ’den bedste producent af mousserende vin i Spanien’.

Juve Y Camps

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Årgang
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Juvé y Camps

Cava er spansk mousserende vin – og et glimrende alternativ til mere navnkundige, berømte (og ofte dyrere...) franske bobler kendt som champagne. Faktisk produceres cava på det, der hedder Methode Traditionelle, som også kaldes champagnemetoden, hvor en grundvin bliver tilsat sukker og gær og tappes på flasker for en gennemgå en ny gæring. Jo længere, vinen får lov til at gære, jo flere nuancer opnår den. Efter endt lagring bringes flaskerne til pupitrene, en slags flaskereoler, hvor flaskerne sættes med bunden i vejret. I denne stilling vil vinens bundfald samles i flaskehalsen, som nedsænkes i minus 20 graders frysevæske. Ved nedfrysningen indkapsles bundfaldet i en isklump, som man derpå slet og ret skyder ud ved at tage kapslen af flasken og lade kulsyretrykket presse klumpen op. Afslutningsvis toppes flaskens indhold op med en likør, som alt efter mængden, der tilsættes, giver en enten tør eller sød Cava.


Juvé y Camps har i mere end 200 år produceret fremragende vin, men det var faktisk først i 1921, at catalanerne lancerede deres første mousserende vin. Druerne kommer udelukkende fra husets egne marker. Familien ejer i dag fire vingårde, som faktisk gør huset til den største jordbesidder af vinmarker i hele Penedès, hvor de har hjemme. Druerne plukkes 100% manuelt, og kun den frit afløbne most anvendes for at få den fineste og mest elegante saft uden unødige bitterstoffer. Sådan som det hører sig til hos et luksushus som Juvé y Camps. Derudover er man meget skånsomme med filtreringen af vinen, for derved bedre at bevare så meget smag og aroma som det overhovedet er muligt.


I 1970’erne var størstedelen af den cava, som blev solgt alt, alt for ung og alt for sød. Netop dette fik Joseph Juvé y Camps til at frigive en lille mængde cava, som ellers var henlagt til eget forbrug. Det lille specialparti blev sendt ud på det spanske marked for at teste, hvordan kunderne ville reagere på denne ældre, tørre og mere seriøse stil. Reaktionen var nærmest overvældende, og Reserve de la Familia var med sin konservative og mere seriøse stil med til at ændre såvel markedets som producenternes måde at se cava på. Med kravet på den nye stil kunne man ikke længere skjule et for højt udbytte, råd i druerne eller fejl i vinproduktionen bag en sød dosage, så flere og flere producenter begyndte at tage vitikulturen og vinproduktionen langt mere seriøs end hidtil – men Juvé y Camps var, er og forbliver ”førerhunden” på området!

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]