ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Norditalienske Jermann har en lang historie indenfor vinproduktion i familien. En historie, der går helt tilbage til 1800-tallet og er rundet af vinproduktion i Østrig, Slovenien - og altså Italien.

Jermann

Pris
Serveringsforslag
Type
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Jermann

Vi skal tilbage til 1881 for at finde begyndelsen til det, der der skulle blive til Jermann. Det var nemlig det år, hvor Anton Jermann ankom til Farra d'Isonzo fra den østrigske vinregion Burgenland, som faktisk ikke ligger langt fra hans nye, norditalienske hjemstavn. Han forlod også sine vinmarker i Slovenien, men tog vindyrkningen op i Italien. Angelo Jermann fortsatte til han var over 90 med at dyrke vin og gjorde Jermann til en succesrig vingård. Fra 1971 til 1973 løftede Silvio Jermann, søn af Angelo, og uddannet ønolog, Jermann efter et forsknings-sabbatår i udlandet og skaber vinen Vintage Tunina. En vin, der hurtigt vandt kultstatus og løftede Jermanns ry yderligere. I dag er Jermann anerkendt vidt og bredt på i Italien og internationalt for nogle af støvlelandets absolut bedste hvidvine. I dag råder Jermann over 170 hektarer vinmarker af absolut bedste kvalitet.


Silvio Jermann er i dag måske dén winemaker, der bedst er i stand til at repræsenterer Friuli Venezia Giuila med vine, der findes over hele verden. Det skyldes ikke mindst hans lange erfaring, i både Italien og i udlandet, på trods af sin stadigvæk forholdsvis unge alder. I 2016 blev han kåret som den bedste repræsentant for italienske hvidvine i hele verden. Valget fandt sted i Rom i berømte Gambero Rossis regi med nogle af bedste vinjournalister og aviser.


Området

Isonzo-vinområdet er en slette syd for Collio ved grænsen til Slovenien. Det krydses af Isonzo-floden, der gav vinområdet sit navn. Området er delt i to af floden: På venstre side af floden består jorden af rødt grus og ler. På højre side er jorden meget kalkholdig takket være ​​hvidt grus. De fineste vinmarker er generelt placeret i Isonzos nordøstlige del, tæt på Cormons og Farra d'Isonzo. Temperaturer og vejrforhold er ideelle takket være havets temperaturregulerende virkning og beskyttelsen fra bjergene, der omslutter sletten og beskytter vinmarkerne mod de kolde nordenvinde. I 2007 kom vingården Ruttars også til.


Biodiversitet

Hos Jermann gør man en dyd ud af at tage sig af miljøet og den lokale biodiversitet. Ikke mindst fordi, at det kan være med til at løfte vinenes kvalitetsniveau. Det betyder, at der udelukkende bruges økologiske materialer og ikke kemisk ukrudtsbekæmpelse.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]