SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Du behøver ikke at se mod traditionelle vinlande- og områder for at finde fremragende hvidvine. Gloire de Duras laver vine i Belgien, der måler sig med de bedste i Alsace.

Gloire de Duras

Pris
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Gloire de Duras

Gloire de Duras er en belgisk vinproducent, der er placeret i hjertet af Haspengouw-regionen i Wilderen (Sint-Truiden). Vingården er et familieprojekt og drives af Peter Nijskens, en dygtig winemaker og ønolog, sammen med sin kone Hilde og tre børn. Med en sand passion for vin, der stammer tilbage fra flere generationers erfaring indenfor vinproduktion, stræber Gloire de Duras efter at skabe enestående vine og hermed sætte Belgien på vinkortet.

Navnet Gloire de Duras har to betydninger. ”Gloire” er en hyldest til fortiden og landsbyen Wilderen, der i middelalderen var et område under administrativ styring, hvor indbyggerne var underlagt en rig herre. Navnet henviser også til vinmarkerne, der spænder over både Wilderen og Duras – og som et symbol på deres arv og deres ambition om at skabe enestående vine.

Gloire de Duras specialiserer sig i produktionen af hvidvine og mousserende vine. De plantede Chardonnay, Pinot Gris og Auxerrois for første gang i 2015 og høstede druerne året efter. I 2017 beplantede de deres første Riesling-stokke, hvoraf en del af vinstokkene blev plantet i den gamle køkkenhave ved Duras Slot. Denne unikke placering omringet af stenvægge skaber et mikroklima, der hjælper druerne med at opnå perfekt modenhed og særlige karakteristika. Senere har de udvidet deres vingård ved at plante yderligere Pinot Gris og Auxerrois-stokke.

Med fokus på kvalitet og en minimalistisk tilgang til vinfremstilling forsøger Gloire de Duras at bevare så meget af druernes naturlige karakteristika og friskhed som muligt. Deres vinmarker er beliggende i et område med en undergrund bestående af en kombination af sand og ler, hvilket er perfekt til produktion af hvide druer, der har brug for en kombination af drænende (sand) og vandholdende (ler) jordbund.

Gloire de Duras har fået positive anmeldelser og anbefalinger fra førende vinkritikere og anmeldere. Deres vine roses for deres elegante balance og intense aromaer. Disse anerkendelser har bidraget til at øge interessen og efterspørgslen efter Gloire de Duras' vine både i Belgien og på internationalt niveau. Med deres dedikation til kvalitet, familiearv og passion for vinproduktion har Gloire de Duras etableret sig som en markant spiller på den belgiske vinscene og er med til at bringe belgisk vin til nye højder.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]