STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!

Hos Feiler-Artinger er kærligheden til vin stor. Det har den været lige siden familien levede under små kår og kun solgte små mængder til privatkunder. I dag dyrker man et hav af druer og sælger vinene langt bredere. Men kærligheden er den samme.

Feiler-Artinger

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Feiler-Artinger

I 1903 flyttede Johann Feiler til Rust. Blot 6 uger senere giftede han sig med Pauline Tremmel. Selve vingården blev grundlagt i 1930'erne af deres søn, Gustav Feiler, og hans kone, Karoline. I 1935 giftede de sig, og i 1936 kunne huset Hauptstrasse 3 købes uventet, mere tilfældigt end beregnet eller planlagt. Familien levede af bl.a. at dyrke vin, men også udbyttet af markerne og kvæget, hvilket var i overensstemmelse med tiden og behovet for at forsørge sig selv så meget som muligt. Allerede i 1947 begyndte de at aftappe en del af høsten og selv markedsføre den. Efterhånden opbyggede de en stor base af privatkunder.


Feiler-Artinger har været ledet af Kurt Feiler og hans kone Katrin siden 2013. De støttes aktivt af Kurts forældre, Hans og Inge Feiler. I øjeblikket dyrker de 27 hektarer vinmarker. Udvalget af de dyrkede druesorter er meget forskelligartet, hvilket typisk for regionen. Omkring 60% af vinmarkerne er beplantet med røde druesorter. Den vigtigste sort er Blaufränkisch, efterfulgt af Zweigelt, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og en lille smule Syrah. De 40% af arealet, der er beplantet med hvide druer, er fordelt på i alt otte druesorter. De fire vigtigste er Chardonnay, Pinot Blanc, Neuburger og Welschriesling, samt Traminer, Gelber Muskateller, Muskat Ottonel og Ruländer. Så lidt af hvert!