ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

I Kremstal ligger familie-vineriet Lesehof Stagård – et ganske uventet navn for et vineri i Østrig. Forklaringen er dog simpel. Å’et skyldes svenske aner hos ejerne Urban og Dominique Stagård Familien har i seks generationer lavet vin på gården, som formodes at være 1000 år gammel. I fordums tid skulle Benediktiner-munke efter sigende have dyrket vin og abrikoser på ejendommen.

Dominique Stagård

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 15 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Dominique Stagård

Dominique Stagård er et mindre østrigsk vinhus i regionen Kremstal, små 200 km vest for Wien. Her på de stejle marker, tæt ved Donau-floden, hersker primært Grüner Veltliner- og Riesling. De fleste undres over navnet. Et ”å” i Stagård må være en fejl. Det er det ikke! Familien har i seks generationer lavet vin på vingården, som formodes at være 1000 år gammel. Benediktiner-munke menes at have dyrket vin og abrikoser på ejendommen, der i 1786 blev overtaget af Familien Lesehof Tegernseer. Familien producerede vine under dette navn helt frem til 1981, hvor svenske Kenneth Stagård blev gift med familiens datter. Efter overtagelse af vingården bidrog Kenneth med sit svenske efternavn vinhusets navn. I 2006 blev det så sønnen, Urban, og hans hustru, Dominque, der overtog vingården. De besluttede straks at overgå til økologisk drift. Som Urban selv fortæller: ”Vores idé om økologisk vinproduktion slutter ikke ved kælderdøren. Bag døren arbejder vi med minimal indgriben og frem for alt, så stoler vi på tiden. Derfor lader vi vores vine ligge på bærmen så længe; for at harmonisere strukturen, give vinen stabilitet og samtidig sin egen særlige karakter”. En tredjedel af alle vinmarker i Østrig er beplantet Grüner Veltliner-druen, hvoraf mange giver forholdsvis ordinære vine. Urban og Dominiques fokus ligger ikke at producere ordinære vine, som skal passe i tørre eller sødere kategorier. Vinene får lov til at finde deres egen ”rytme”. Det grundige markarbejde og den minimalistiske tilgang til vinifikationen er de to vigtigste grunde til, at Stagård kan producere disse helt utrolige rene, usminkede og charmerende vine.


Biodynamik

Ifølge Rudolf Steiner er biodynamisk vindyrkning at fremme biodiversitet og styrkelse af vinstokkenes vitalitet. Fokus er ikke på det høje udbytte, men på sundheden og kvaliteten af ​​vinmarkerne og Stagårds vine. Biodynamisk dyrkning øger biodiversiteten, flora & fauna og mængden af ​​mikroorganismer, og syntetisk spray og kunstgødning er forbudt. Demeter er et internationalt mærke, der garanterer kontrolleret biodynamisk dyrkning, og fra 2021-årgangen er alle vine Demeter-certificerede. Alle vine gæres spontant på naturligt forekommende gær i vinmarken. Teknologien bruges kun så meget som nødvendigt i vinfremstilling, altså så lidt som muligt, i østrigernes vinmarker. Det sikrer, at vinene udvikler sig til karakterfulde og komplekse vine sig på en naturlig måde med et minimum af menneskelig indgriben.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]