DAGENS køb: Black Cask Rum - sødmefuld & frugtig - Kun 249kr!

Når man vokser op i Frankrig, kan man ikke undgå at blive introduceret for vin i en tidlig alder. For brødrene Cyril og Fabien Boisard foregik det dog ikke på en helt klassisk måde med at smage først. Interessen kom gennem deres forældre. Og deres nye hus.

Domaine du Mortier

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Domaine du Mortier

Ofte kommer vininteressen fra en uventet kant. For Cyril og Fabien Boisard kom den, da deres forældre købte et hus, hvortil der hørte en lille vinmark. Dengang var de blot teenagere, men ikke desto mindre overtog de tidligt driften af vinmarken fra deres forældre og udviklede en stor interesse for vindyrkning. Denne interesse førte til, at de syv år senere købte flere hektarer jord og etablerede vinhuset Domaine du Mortier. Domainet blev oprettet i 1996 på tre hektar i Saint Nicolas de Bourgueil. I dag råder Domaine du Mortier over 16 hektarer land, hvoraf halvdelen er beliggende i det eftertragtede Saint Nicolas de Bourgueil. Hele domainet består af parceller i Saint Nicolas de Bourgueil (otte hektar), Bourgueil (to hektar) og seks hektar eksperimentelle vinstokke i den tilstødende landsby Brain sur Allonnes. Vinene fra Domaine du Mortier er præcise, velsmagende og præget af deres terroir. Arbejdet foregår ret stringent og med stor bevidsthed om økologiske problemer. producerer brødrene Boisard livlige og autentiske vine.


Brødrenes dyrkningsmetoder gør, at der ikke må bruges nogen former for syntetiske kemikalier (ingen ukrudtsmidler, insekticider eller pesticider). De bruger udelukkende økologiske produkter (afkog af brændenælder, padderok, unge pileskud osv.) som vingårdens naturlige beskyttelse. Det fremmer et afbalanceret og diversificeret økosystem, der giver vinstokken mulighed for bedre at forsvare sig selv mod sygdomme og skadedyr. Høsten foregår manuelt, og svovl bruges sparsomt afhængigt af balancen mellem de forskellige cuvéer og høstens tilstand - eller endda slet ikke, hvis det er muligt. Maceration varer 10 til 30 dage i beton-, rustfri stål- eller trækar, og lagring foregår i beton- og trækar eller egetræsfade i 6 til 24 måneder.