Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Brand image

Historien om Cold Hand Winery er lidt af et eventyr. Ikke om prinser og prinsesser i et land for længe siden, men om noget af verdens bedste frugtvin fra Jylland. Frugtigvin, vi i Danmark kan være stolte af - og skabt på nogle af verdens bedste æbler, pærer, stikkelsbær, kirsebær og meget mere.

Cold Hand Winery

Pris
0
Årgang
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Cold Hand Winery

Danske Cold Hand Winery har hjemme i landlige omgivelser i det jyske, nærmere bestemt mellem Viborg og Randers. Noget af verdens bedste frugt er netop fra Danmark - og netop frugtvin er på mange måder en noget mere naturlig tilføjelse til det danske køkken end vin lavet på druer. Her er det danske klima naturligvis hovedrolleindehaver. Jylland er ikke Bourgogne og Randers er ikke Bordeaux. Tanken er, at man i andre lande er bedre til at lave vine på andre frugter, men at man i Danmark med sensommerdøgnets temperaturudsving kan opnå en helt særlig nordiske syreprofil, som er ren, frisk og aromatisk. Der bliver lavet vin på æbler, kirsebær, pærer, solbær, kvæder, ribs, rabarber, blommer og brombær. 


Ligesom det for vindbønder og vinelskere er åbenlyst, at druer ikke bare er druer, er æbler ikke bare æbler, og kirsebær er ikke bare kirsebær. Der arbejdes for at nå den helt rigtige balance mellem sødme og syre, og forarbejdningen er enormt omhyggelig.


Stor kærlighed til æbler

Det var Jens Skovgaards kærlighed til de unikke, syrlige danske æbler, der i 2010 fik Jens Skovgaard til at drømme stort om æblevin. Ikke cider, som i Normandiet. Det gør franskmændene rigtig godt allerede. Heller ikke den tyske “apfelwein”. Nej, det skulle være mere eksklusivt, mere vinøst. Dansk, såkaldt kryokoncentreret æblevin. Det blev en drøm, som tog fart ved et held i uheld, da en dunk frossen æblemost lækkede i Skovgaards fryser. Det blev til en tyk og sukkerholdig “æblesirup”, som satte gang i en række eksperimenter. Siden allierede Skovgaard sig med frugtavler Flemming Villebro.


Hvad er kryokoncentration?

Kryokoncentration er grundsubstansen i alle Cold Hand Winerys æble-, pære-, og kvædevine. Straks efter høst presses frugterne, og mosten fryses. Mosten optøs efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. De gyldne dråber laves efterfølgende til dansk frugtvin med en helt særlig nordisk syreprofil og aroma. Frisk, frugtig og ren. 


Med tiden er der kommet flere eksklusive frugtvine til sortimentet; kirsebærvin, boblende rabarber, boblende ribs og andre vine lavet på nøje udvalgte frugter og bær. Vinene har høstet priser og anerkendelse vidt og bredt, og de serveres på nogen af de bedste gourmetrestauranter i Danmark og i udlandet. 


Der bliver udelukkende brugt danske bær og frugter. De bær og frugter, der har det bedst i det danske klima efter filosofien om, at det giver den bedste kvalitet. Æbler, kirsebær, pærer, solbær, blommer, kvæder, ribs, brombær og rabarber udvikler en høj syre og en helt særlig aroma i Danmark. Det kan vi takke de kølige, danske sommernætter for. Æblerne og pærerne dyrkes i Flemming Villebros smukke frugtplantage på Fyn. Ikke mindst de gamle danske sorter Ingrid Marie og Filippa.