Man skal helt tilbage til middelalderen for at finde begyndelsen på Château Smith Haut Lafitte.

Château Smith Haut Lafitte

Pris
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Smith Haut Lafitte

Historien skal skrues tilbage til 1300-tallet for at finde begyndelsen på Château Smith Haut Lafitte, da Verrier Du Bosq underskrev første registrerede skøder for et par vinrækker. Det ikke særlig franskklingende navn "Smith" stammer fra George Smith, en skotsk vinhandler, som købte ejendommen i midten af ​​det 1700-tallet og ydmygt opkaldte den efter sig selv. Lodi Martin Duffour-Dubergier, borgmester i Bordeaux og underskriver af den officielle 1855-klassifikation, købte godset i 1842 og hævede det til Grand Cru Exceptionnel-status.


1990 blev Daniel og Florence Cathiard forelskede i Château Smith Haut Lafitte, som de købte med intentionen om at fastholde slottets flotte traditioner. Efter tre års renovationer, flyttede parret ind for at hellige sig vindyrkningen ved hjælp af et talentfuldt og motiveret team.


Terroiret

Vinmarkerne hos Château Smith Haut Lafitte er over tid udvidet til at nå 80 hektarer i én enkelt blok. Ejerne og den tekniske direktør bor i hver sin ende af godset, som nyder godt af overvågning døgnet rundt. I dette hav af vinstokke vokser syv røde og hvide druesorter, som blandes for at skabe Château Smith Haut Lafitte-vine. Her er bakket med gamle flodsten, som kommer fra Garonne og er blevet deponeret for millioner af år siden. Man er begunstiget med en fremragende, naturligt, der tvinger vinstokkene til at søge dybt for at finde vand og mineralsalte over seks meter under overfladen.


Vinmarkerne

Vinmarkerne er omgivet af frugtplantager, skov og bistader, som er en gevinst for mikroklimaet og biodiversiteten. Her planter man også sine egne urter som padderok og røllike for at lave et naturligt afkog, som man sprøjter på vinstokkene. Ud over de mere traditionelle vindyrkningsmetoder, bruges der også den nyeste teknologi som satellitbilleder, droner, detaljerede jordbundsundersøgelser, som hjælper med at overvåge druernes modenhed så tæt som muligt. Der høstes i små partier i stedet for på en plot-for-plot basis, afhængigt af disse præcise data.


Kælderen

På Château Smith Haut Lafitte har et lagringsrum, der kun bruger tyngdekraft, været i drift siden 2013 for at holde druerne intakte. Hvert anlæg er udstyret med den nyeste teknologi. Der håndhøstes og sorteres på vibrerende borde, efterfulgt af præcis en optisk sortering ved hjælp af fotografisk analyse af druerne. Dette sikrer, at kun modne druer af helt optimal kvalitet bruges i de afkortede og kegleformede egetræskar, der bruges til gæring, og holder hver batch adskilt. Endnu en kælder er forbeholdt hvidvine, og begge er et udtrykssted for kældermesteren og deres team, som overvåger symbiosen mellem vin og eg i 12 til 18 måneder.


Bødkerhuset

I 1993 besluttede Daniel Cathiard at ansætte en bødkermester, og derfor er næsten alle godsets tønder nu lavet in-house. Fadlagringen er essentiel for udviklingen af vinen, hvorfor man ønskede at være en af ​​de få godser, der mestrer dette håndværk. Franskmændene vælger egetræ fra de bedste franske skove afhængigt af træets oprindelse og finkortnethed.