Château Pape Clément har en historie, der er strækker sig over mere end 700 år, tilbage til dengang paven havde sit hovedsæde i Frankrig. En vin, der emmer af historie.

Château Pape Clément

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Pape Clément

Château Pape Clément i Pessac-Léognan-appellationen er den ældste vingård i Bordeaux, og kunne høste sin 700. årgang i 2006. Vingården og vinmarkerne ligger i kommunen Pessac, sydvest for byen Bordeaux.


De første vinstokke blev plantet her i 1300, da den blev præsenteret for Bertrand de Goth efter hans udnævnelse til ærkebiskop af Bordeaux. Navner kommer fra Bertrands pavelige navn, Clement V. Ved sit valg i 1306 gav han godset til sin efterfølger som ærkebiskop, kardinal Arnaud de Canteloup. Bertrand, som senere skulle flytte pavedømmet til Avignon nær Châteauneuf-du-Pape, plantede den originale vingård med rødvinsdruer. Hvidvinsdruerne blev plantet på tværs af floden nær byen Lormont. Vingården forblev i Bordeaux' ærkebiskoppers besiddelse lige indtil Den Franske Revolution, hvor den blev nationaliseret.


Efter revolutionen drev en række ejere udviklingen af ​​ejendommen som en kommerciel virksomhed, og oplevede opture og nedture. Slottet blev til sidst revitaliseret under ejerskab af vigneron og digter Paul Montagne i 1939. Han rekonstruerede vinmarkerne fra bunden, og resultaterne af forbedringen kunne ses i 1949. Efter at have ansat ønolog Émile Peynaud, betragtes vinene som stadig mere succesrige og er blevet beskrevet som den vigtigste vingård i Pessac-Talence bag Haut-Brion og La Mission.


Efter Paul Montagnes død i en alder af 94, overtog hans søn Léo Montagne slottet sammen med Bernard Magrez, ejer af Château La Tour Carnet.