ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Château Pape Clément har en historie, der er strækker sig over mere end 700 år, tilbage til dengang paven havde sit hovedsæde i Frankrig. En vin, der emmer af historie.

Château Pape Clément

Pris
Nyheder & Premium Brand
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Pape Clément

Château Pape Clément i Pessac-Léognan-appellationen er den ældste vingård i Bordeaux, og kunne høste sin 700. årgang i 2006. Vingården og vinmarkerne ligger i kommunen Pessac, sydvest for byen Bordeaux.


De første vinstokke blev plantet her i 1300, da den blev præsenteret for Bertrand de Goth efter hans udnævnelse til ærkebiskop af Bordeaux. Navner kommer fra Bertrands pavelige navn, Clement V. Ved sit valg i 1306 gav han godset til sin efterfølger som ærkebiskop, kardinal Arnaud de Canteloup. Bertrand, som senere skulle flytte pavedømmet til Avignon nær Châteauneuf-du-Pape, plantede den originale vingård med rødvinsdruer. Hvidvinsdruerne blev plantet på tværs af floden nær byen Lormont. Vingården forblev i Bordeaux' ærkebiskoppers besiddelse lige indtil Den Franske Revolution, hvor den blev nationaliseret.


Efter revolutionen drev en række ejere udviklingen af ​​ejendommen som en kommerciel virksomhed, og oplevede opture og nedture. Slottet blev til sidst revitaliseret under ejerskab af vigneron og digter Paul Montagne i 1939. Han rekonstruerede vinmarkerne fra bunden, og resultaterne af forbedringen kunne ses i 1949. Efter at have ansat ønolog Émile Peynaud, betragtes vinene som stadig mere succesrige og er blevet beskrevet som den vigtigste vingård i Pessac-Talence bag Haut-Brion og La Mission.


Efter Paul Montagnes død i en alder af 94, overtog hans søn Léo Montagne slottet sammen med Bernard Magrez, ejer af Château La Tour Carnet.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]