Historien om Marquis de Terme begynder i 1762, da Ledoux d’Emplet, gift med François de Peguilhan, Marquis de Terme, gav ham slottet som medgift og det hermed fik hans navn. I efterdønningerne af Den Franske Revolution overtog flere familier slottet. Den ene familie, familien Feuillerat, skulle sætte et stort aftryk og blive ejere efter 120 år.

Thomas Jefferson, den fremtidige amerikanske præsident og forfatter af Uafhængighedserklæringen, handlede også med vine og skrev rejsedagbøger fra de store franske vinregioner. I 1787 besøgte han Château Marquis de Terme og kaldte vinene herfra blandt de bedste 16, han nogensinde havde smagt.

I 1855 besluttede den franske Kejser Napoleon d. 3 at de verdensberømte vine fra Bordeaux skulle klassificeres, og Marquis de Terme kom med i det fine selskab som Grand Cru Classé.

Marquis de Terme ligger i hjertet af landsbyen Margaux. Slottets 40 hektarer vinmarker er beplantet med de for området så klassiske druetyper Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Petit Verdot.

Château Marquis de Terme Tourisme