SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Château Lynch Moussas er ét af de mange slotte i verdensklasse, der har gjort Bordeaux til vinens hovedstad. Historien går mere end 400 år tilbage og blev blev allerede i 1855 klassificeret som 5. Grand Cru Classé af Kejser Napoleon III.

Château Lynch Moussas

Pris
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Lynch Moussas

Château Lynch Moussas' historie går helt tilbage til 1610, da Domaine de Moussas-Bages tilhørte Jehan-familien, som var vinhandlere og ejere af flere godser. I 1728 blev Domaine de Moussas-Bages købt af Drouillard-familien. I 1748 arvede Thomas Lynch slottet af sin kone, Elisabeth Drouillard, og omdøbte det til Château Lynch. I 1779 arvede Jean-Baptiste Lynch, borgmester i byen Bordeaux, slottet og overgav ledelsen til sin bror, Michel Lynch, som var borgmester i Pauillac . Da Jean-Baptiste Lynch døde i 1835, blev Château Lynch opdelt i to: Chateaux Lynch-Moussas og Lynch-Bages.


I 1847 blev Château Lynch-Moussas købt af en familie af spanske vinhandlere. Vasquez, hed den. I det i vinverdenen meget vigtige år 1855 blev slottet 5. Grand Cru Classé. Den legendariske, officielle klassificering af Bordeaux-vine blev oprettet i anledning af verdensudstillingen i Paris efter anmodning fra Kejser Napoleon III. Klassificeringen er stadig garant for høj kvalitet i dag.


Vinmarkerne hos Château Lynch-Moussas

Château Lynch-Moussas rårder over en 62 hektar stor vingård i hjertet af Pauillac. Her producerer Château Lynch-Moussas druer af fremragende kvalitet. Vinstokkene er plantet på smukke grusbakketoppe, sammensat af småsten og grus, cementeret af lerholdigt sand og behandlet med den største omhu. Terroiret giver mulighed for at udtrykke stor kompleksitet og rigdom i druerne og de færdige vine. Vinmarkerne hos Château Lynch-Moussas består hovedsageligt af Cabernet Sauvignon (75%) og Merlot (25%). 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]