ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Château Leoville-Barton har et eksemplarisk ry med 2e Grand Cru-klassificering. Slottet ligger i Médoc i Frankrig og producerer vin på mere end 50 hektarer. Selve slottet har stået siden 1758, og i kælderen lagres flaskerne stadig. 

Château Leoville-Barton

Pris
Årgang
Anmeldelser
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Léoville Barton

Château Leoville-Barton er gennem århundreder blevet til et dynasti, der er klassificeret som 2e Grand Cru Classé. Slottet ligger i det ikoniske Saint Julien i Médoc, Frankrig, men grundlæggeren er faktisk irer, som først rejste mod Frankrig som 27-årig gennem sine onklers handelsrelationer. Han landede i Montpellier, drog mod Marseille og endte til sidst i Bordeaux i 1725, som dengang var blandt de mest centrale handelsbyer på Atlanterhavskysten. Det var her Thomas Barton fandt sin passion for vin. Først blev han vinhandler i kraft af sine onklers fag, men han fik også en familie og begyndte at lave vin selv med Mouton-Rothschild i Bordeaux. I 1855 blev vinen anerkendt af selveste kejseren, nemlig Napoleon III, og vinene kom på verdensudstillingen i Paris.


Det slot, som man forbinder med Château Léoville Barton, blev bygget af Monsieur de Pontet i 1758. De øvre etager var beboelige, mens kælderen blev dedikeret til lagring af vin. Jorden, som vinstokkene dyrkes på, er leret grus i forskellige plateauer, som er formet af Gironde-floden gennem hundreder af år. Château Leoville-Barton overser i dag 50 hektarer jord med vinstokke af henholdsvis 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot og 3% Cabernet Franc, som alle er traditionelle druer for området i Médoc.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]