- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
STORT januarudsalg 🍷 kæmpe besparelser på god vin - se her!


Château Leoville-Barton har et eksemplarisk ry med 2e Grand Cru-klassificering. Slottet ligger i Médoc i Frankrig og producerer vin på mere end 50 hektarer. Selve slottet har stået siden 1758, og i kælderen lagres flaskerne stadig.
Château Leoville-Barton
- På lager online
- Kun 24 på lager online
- En Primeur | Forsalg
Vælg favoritliste
2021 Château Leoville Barton, 2. Cru Classé
Château Leoville-Barton719,00Pr. flaske599,00pr. flaske ved 6 flaskerForudbestil - forventet d. 30/03/2024 - En Primeur | Forsalg
Vælg favoritliste
2020 Château Leoville Barton, 2. Cru Classé
Château Leoville-Barton839,00Pr. flaske699,00pr. flaske ved 6 flaskerForudbestil - forventet d. 02/02/2023
Gå til side
ud af 1
Om Château Léoville Barton
Château Leoville-Barton er gennem århundreder blevet til et dynasti, der er klassificeret som 2e Grand Cru Classé. Slottet ligger i det ikoniske Saint Julien i Médoc, Frankrig, men grundlæggeren er faktisk irer, som først rejste mod Frankrig som 27-årig gennem sine onklers handelsrelationer. Han landede i Montpellier, drog mod Marseille og endte til sidst i Bordeaux i 1725, som dengang var blandt de mest centrale handelsbyer på Atlanterhavskysten. Det var her Thomas Barton fandt sin passion for vin. Først blev han vinhandler i kraft af sine onklers fag, men han fik også en familie og begyndte at lave vin selv med Mouton-Rothschild i Bordeaux. I 1855 blev vinen anerkendt af selveste kejseren, nemlig Napoleon III, og vinene kom på verdensudstillingen i Paris.
Det slot, som man forbinder med Château Léoville Barton, blev bygget af Monsieur de Pontet i 1758. De øvre etager var beboelige, mens kælderen blev dedikeret til lagring af vin. Jorden, som vinstokkene dyrkes på, er leret grus i forskellige plateauer, som er formet af Gironde-floden gennem hundreder af år. Château Leoville-Barton overser i dag 50 hektarer jord med vinstokke af henholdsvis 74% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot og 3% Cabernet Franc, som alle er traditionelle druer for området i Médoc.