SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Chateau L'Eglise Clinet er ikke som de fleste andre fremragende vine i Pomerol. Vine, der vil pryde enhver samling og som har deres helt enen karakter og charme.

Château l´Eglise-Clinet

Pris
Årgang
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 4 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château l´Eglise-Clinet

Chateau L'Eglise Clinet har en lang historie bag sig i appellationen Pomerol. Slottet daterer sig tilbage til 1803, da Jean Rouchut købte nogle af de vinmarker, der senere blev til L'Eglise Clinet.

Den første del af den originale vingård ligger tæt på, hvor vingården ligger i dag, nemlig lige ved siden af kirkegården. Næste skridt i udviklingen af kom i 1882, da familien købte jord af Constant-familien, som var ejere af naboejendommen Domaine de Clinet.


På det tidspunkt blev to familier enige om at slutte sig sammen og danne et partnerskab. Frem til 1954 blev deres vin solgt under navnet Clos L'Eglise-Clinet. 1955 var den første årgang, der blev solgt med navnet Chateau l'Eglise Clinet. Selvom navnet har ændret sig gennem årene, i modsætning til hvad folk tror, har druerne brugt til produktionen af L'Eglise Clinet været konsekvent de samme siden 1914.


Toppen i Pomerol

I dag er det en af Pomerols store vine: Koncentreret, fyldig, overdådig og kompleks. Alt er i harmoni og balance med rene toner af frugt, eksotiske krydderier, friskhed og teksturer, der ikke findes i mange vine.

Det er bl.a. andelen af Cabernet Franc på 70-år gamle vinstokke, der gør vinene unikke. Sammen med den rige lerjord muliggør det, at L'Eglise Clinet adskiller sig fra andre topvine i Pomerol. Vinene er ikke billige, men hvis man er interesseret i vin, er det absolut fremragende tilføjelser til en seriøs vinkælder.


Chateau L'Eglise Clinet er beplantet med 85% Merlot, 14% Cabernet Franc og 1% Malbec. Det er målet for Chateau L’Eglise Clinet langsomt at øge mængden af Cabernet Franc. De ældste vinstokke har rødder tilbage til 1930’erne, og alt i alt har Chateau L’Eglise Clinet en af de største mængder af gamle vinstokke i hele Pomerol-appellationen.

Terroiret på er dyb ler- og grusjord uden overskydende vand takket være et hundrede år gammelt dræningsnetværk og naturlige skråninger, der når 29 meter på deres højeste. 

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]