- OUTLET 🍷
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
🍷 OUTLET 🍷 Spar op til 50% - shop nu!
Château Kirwan er blevet regnet som ét af Bordeuxs bedste vinslotte helt siden 1700-tallet, hvor forfatteren til den amerikanske uafhængighedserklæring, den senere præsident Thomas Jefferson, klassificerede vinene.
Château Kirwan
- Se produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Château Kirwan
Château Kirwan har udsigt over appellationen Margaux fra plateauet Cantenac. 37 hektarer grus og ler, hvor de forskellige jordtyper bidrager til flere lag af smag i vinene. Her er 45 forskellige parceller. Merlot-vinstokkene i parcellen "Cabinet Ouest", med dens lagdelte ler, producerer runde, kødfulde, afbalancerede vine. Tættere på slottet reflekteres solen blændende af overfladegrus i parcellen "Mois de juin" midt på ejendommen, hvor Cabernet Sauvignon modner godt og leverer Kirwans fløjlsbløde tanniner. I det fjerne kan man ane "Canon"-grunden, beliggende på vingårdens højeste punkt. Her vokser Petit Verdot vinstokke i grus og bidrager med druens karakteristiske signatur.
Man holder hos Kirwan fast i, at vinene ikke fremstilles; de er resultatet af en fortolkning af faktorer, der starter i vingården og udføres omhyggeligt, mens hvert vinfremstillingstrin forbereder sig til det næste. Arbejdet udføres af ønolog Éric Boissenot, den daglige leder, Philippe Delfaut og Rodrigo Laytte, hans tekniske direktør. De unge vine lagres derefter på fade, hvoraf halvdelen er nye, i lagringskælderen i tyve måneder.
Slottet er blevet bygget op fra generation til generation lige siden det 1700-tallet. Det begyndte i 1760 med den irske butiksejer Mark Kirwan og datteren til Sir John Collingwood, "Lord of Lasalle", en engelsk købmand, som var en af de første Bordeaux-négocianter. Under Kirwans ledelse blomstrede ejendommen, og vinen blev klassificeret som en "2. Grand Cru" i Thomas Jeffersons bog om Bordeaux-vine, skrevet på det tidspunkt, hvor han var USA's ambassadør i Frankrig.