ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Château Cos d'Estournel - 2. cru i verdensklasse og drukket lige fra Dronning Victoria til Jules Verne og Karl Marx, Jules Vernes, den russiske Zar og Napoleon III. Så bør vinene være gode nok til de fleste.

Château Cos d´Estournel

Pris
Årgang
Alkohol
Anmeldelser
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 5 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Cos d'Estournel

Château Cos d'Estournel er klassificeret som 2. Cru og har en historie med rødder tilbage i 1791, da Louis Gaspard d'Estournel arvede slottet. Han døde desværre to år inden, slottet fik den flotte klassifikation i 1855. Slottet råder over 100 hektarer, hvor de 91 er dækket med vinstokke. Louis blev lokalt kendt som "Saint Estèphes Maharaja" og fandt fans af hans vin helt i Indien. I Europa drak bl.a. den engelske Dronning Victoria, Napoleon d. 3. den russiske Zar, Jules Verne og Karl Marx vin fra Château Cos d'Estournel. d'Estournel byggede flotte, eksotiske pagoder, holdt spektakulære fester og serverede vin "hjemvendt fra Indien". Det hele var temmelig dyrt, og i 1852 tvang stor gæld ham til at sælge slottet til en engelsk bankmand fra London. Han fik lov til stadig at bo på slottet, men døde altså desværre året efter og uden at opleve den store, kejserlige ære, der tilfaldt slottet.


Navnet Cos d'Estournel stammer fra den lokale dialekt i Gascogne, hvor "Cos" betyder noget lignende "bakke af småsten". Og bakken ved navn Cos dominerer da også udsynet ved floden Gironde. Siden 2000 har slottet tilhørt Michel Reybier, som udelukkende har som målet at bibeholde vinenes skyhøje niveau. Det er det første slot, man møder på vej sydfra og ind i appellationen Saint Estèphe og vinene kan, i de gode årgange, sagtens måle sig med 1. Cru Classé-slottet Château Lafite-Rothschild i Pauillac.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]