SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Château Clos Fourtet har passet på Saint-Émilion i krigstid og skaber i fredstid store, klassiske vine i området. Her er småt og intimt, i hvert fald i forhold til mange af de andre imposante slotte i Bordeaux.

Château Clos Fourtet

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Clos Fourtet

I århundreder har den gamle 'Camp Fortet', som betyder noget i retning af "lille fort", med sin beskedne profil haft overblik over den historiske by Saint-Émilion. Her har slottet ligget fredeligt i opgangstider og beskyttet den i krigstid. Den 20 hektarer store vingård danner én enkelt grund, plantet på de højeste skråninger af det vestlige Saint-Émilion. Konstrueret af selve klippen, som det står på, er slottet og dets omgivende mur ret intimt og beskedent i sammenligning med nogle af de pragtslotte, der ligger i Bordeaux. Lige siden klassificeringens begyndelse i 1956 har Clos Fourtet været medlem af eliten 'Premiers Grands Crus Classés' i Saint-Émilion.


Philippe Cuvelier købte Château Clos Fourtet i 2001. Sammen med sin søn Matthieu investerer de i progressive forandringer, og stræber konstant efter ekspertise. De brænder for jorden og vælger at bruge økologiske og biodynamiske behandlingsmetoder i vingården. Ejendommen passes med omhu og kærlighed som en juvel, der med tiden vil gå i arv til fremtidige generationer.


Vingården er beliggende på toppen af ​​Saint-Émilion, hvor kalkstensjord sikrer en fremragende dræning af vinstokkene. Denne overvægt af kalksten giver en uforlignelig friskhed til vinene med en flot mineralitet og delikate tanniner. Resultatet er vine med en stærk identite og en særlig 'Clos Fourtet-stil'.


Vingårdens dominerende druesort er Merlot (85%), Saint-Émilions mest berømte drue, som giver en silkeagtig, blød fylde. Mindre mængder af Cabernet Sauvignon (10%) og Cabernet Franc (5%) sikrer en aromatisk kompleksitet, og giver mulighed for fremragende lagringspotentiale. Vinstokkene genplantes regelmæssigt for at opretholde en gennemsnitsalder på 35 år.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]