ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

"Grand Cru Classé" er lig med stil, klasse og stor velsmag - det gør sig også gældende Château Branaire-Ducru, som siden klassificeringen i 1855 har været en del af vin-eliten.

Château Branaire-Ducru

Vis:
af 0 produkter
Sorter efter:

  Om Château Branaire-Ducru

  Vi skal helt tilbage til 1680 for at finder rødderne hos. Château Branaire-Ducru De første skøde daterer sig hertil, hvor Jean-Baptiste Braneyre så det ekstraordinære potentiale i det stenede terroir og købte et kostbart stykke af Beychevelle-ejendommen. Hans efterkommere, Du Luc-familien, byggede slottet i 1824 neo-klassicistisk stil. Godset blev derefter arvet af Gustave Ducru og forblev i familien indtil 1919.


  Château Branaire-Ducru ligger i hjertet af Medoc, mellem Margaux og Pauillac i Saint-Julien appellationsområdet. Det er omgivet af de andre store klassificerede vinslotte, der ligger tæt i det enestående terroir. Vinstokkene vokser i en blanding af grus og småsten. Fra toppen af ​​en nærliggende bakker, har man udsigt over den store Gironde-munding.


  Vinmarkerne

  Vinmarkerne består af omkring femten forskellige mikro-terroir og dækker 60 hektarer, der ligger fra øst til vest på tværs af den sydlige del af appellationen. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 35 år. Terroiret er ét af de varmeste i regionen, og som et resultat opnår slottets Cabernet Sauvignon en perfekt modenhed her. Cabernet Sauvignon står for 65%, størstedelen af ​​vinstokkene. Det er virkelig en stjernesort i hele Bordeaux, der bidrager med flere lag, struktur og stor fylde i munden, mens den forbliver frisk og frugtig med en intens række af aromaer. 28% af vinstokkene er Merlot, der gør vinene runde og smidige. Cabernet Francs andel på 3% bygger på vinens blomsternoter. Og sidst, men ikke mindst, tilføjer 4% af Petit Verdot, den karakteristiske Medoc-sort, krydrede hint.


  Grand Cru Classé

  Den officielle klassificering af Medoc Grands Crus Classés blev etableret under verdensudstillingen i Paris i 1855 efter anmodning fra kejser Napoleon III. Branaire-Ducru var en af ​​de 61 vine i klassificeringen.


  I 1988 købte Patrick Maroteaux og hans familie Château Branaire-Ducru. De besluttede at skrive et nyt kapitel i historien om denne 4. Grand Cru Classé fra 1855 og gik i gang med en massiv renovering og arbejde med alle de komponenter, der bidrager til produktionen af ​​god vin: vinstokkene, kældrene, samt selve slottet, som er den mest synlige repræsentation af slottet. François-Xavier Maroteaux overtog forvaltningen af ​​godset i 2017.


  Aftryk på naturen

  Som ansvarlige producenter, er man på Château Branaire-Ducru meget motiverede af at beskytte det ekstraordinære terroir, som slottet ligger på. Man er opmærksomme på vores produktionens indvirkning på miljøet, og har derfor forpligtet sig til Bordeaux Wine Environmental Management System, baseret på den internationale ISO 14001-standard. Man har været certificeret siden 2020. Ejendommen har også siden 2017 været klassificeret som ”High Environmental Value” (HVE) niveau 3.

  Tilmelding til Sélection Vinklub

  Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

  Læs om vores kundeklub
  Logo
  H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]