ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Meget gamle vinstokke hos Château Beauséjour fra 1851 giver meget store vine.

Château Beauséjour

Pris
Årgang
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Beauséjour

Château Beauséjour er beliggende på venstre bred af Dordogne-floden, på toppen af ​​Montagne Saint Émilion-bjergskråningen, 4 km fra Saint Émilion. Slottet er temmelig imponerende af udseende, og på grund af vingårdens enestående beliggenhed, der strækker sig fra Saint Martins Kirke, en romansk kirke fra 1100-tallet, i hjertet af landsbyen Montagne, til fem gamle møller i Calon, hvoraf to er blevet perfekt restaureret og er i funktionsdygtig stand.


De forskellige vingårdsparceller hedder Paradis, Clos de l'Église, Clos 1901, Moulin og Caillou. Alle har de det kendetegn, at de ligger på Montagnes bjergtop. Her er 20 til 50 cm dyb, kalkholdig lerjord på en sprækket kalkstensbund. Undergrunden er fuld af stenbrud, hvorfra sten blev brugt til at bygge Bordeaux og Libourne i de foregående århundreder.


Grundene er beliggende på en svag syd-sydvestvendt skråning, hvilket giver en naturlig dræning og solskin. Hele området er godt ventileret (derfor der står vindmøller), hvilket sikrer vinen et godt, sundt miljø og reducerer skimmelsvamp og gør det muligt for druerne at blive høstet ved optimal modning.


Meget gamle vinstokke

Nogle parceller blev plantet allerede i 1901, 1902, 1934 og 1946. Her i den fremragende kalkholdige lerjord, producerer de en karakteristisk vin, som er ideel til lagring.


Château Beauséjour blev bygget i 1851. Den rige familie, der byggede den, ejede flere vingårde i Bordeaux-regionen og var også velstående vinhandlere. Her lagrede man de mest prestigefyldte vine fra Saint Émilion og Pomerol (Cheval Blanc, Petrus, Beau-Séjour, Nénin, La Conseillante, ... og Château Beauséjour). Godset blev købt i 1994 af en gruppe vinelskende investorer. I denne periode stod en negociant-virksomhed for ledelsen og markedsføringen af ​​vinene. Pierre Bernault har dog ejet Château Beauséjour siden december 2004; Pierre kommer fra en familie af vinavlere, som har dyrket deres egne vinmarker siden 1850.


Da Pierre Bernault købte Beauséjour, blev Stéphane Derenoncourt og hans team involveret i restaurering af vingården og vinmarkerne, såvel som fremstilling og lagring af vin. Det gav med det samme en positiv effekt. Årgangen 2005 blev hyldet af presse og anmeldere og er blevet nævnt af Gavin Quinney som én af de 100 bedste vine i Bordeaux.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]