SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Tyske Stefan og Christian Ress er hhv. fjerde og femte generation i hos Balthasar Ress. Et fremragende vinhus, der regnes blandt et af de bedste i Rheingau - og det siger ikke så lidt. Alle metoderne indenfor dyrkning af druer og vinfremstilling er gået i arv fra én generation til den næste, så det høje kvalitetsniveau er bibeholdt samtidig med at naturen behandles med yderste respekt. Selve Rheingau er hjemsted for nogle af de bedste vine i hele Tyskland. Ikke mindst Hattenheim er begunstiget med flotte, sydvendte og vindbeskyttede skråninger, der giver det bedste udgangspunkt for vin i verdensklasse. Mere end halvdelen af Balthasar Ress’ Hattenheim-marker er klassificeret og har således et exceptionelt kvalitetspotentiale.

Balthasar Ress

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Proptype
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Balthasar Ress

Balthasar Ress’ 45 hektarer vinmarker er ejet af Weingut Balthasar Ress, som også råder over Schloss Reichtshausen og har gjort det siden 1978. Vinene er særligt kendte for deres overdådige elegance og dette afspejles i vinhusets indlogering i VDP (Prädikat Wine Estates), som er Tysklands vinelite genkendt på ørnen på flaskens top. 


Balthasar Ress er på femte generation familieejet, og det kan mærkes. Der er tale om et exceptionelt vinhus - et af Rheingaus’ bedste, som er en bedrift i sig selv. Det er et traditionsbundet vinhus, hvor fremgangsmåder og opskrifter er gået i arv gennem generationer, og det har bibeholdt den helt særlige kvalitet samtidig med, at vinproduktionen foregår med respekt for naturen. Placeringen i Rheingau giver status for sig, fordi det er kendt som et område for produktionen af nogle af Tysklands bedste vine. Dette skyldes dels Hattenheim, hvis marker er sydvendte og vindbeskyttede, som giver optimale forhold for vindyrkning. Over halvdelen af Bathasar Ress’ Hattenheim-marker er klassificeret som havende exceptionelt kvalitetspotentiale. 


Firmaet blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har firmaet videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag fremstår som et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation, Stefan Ress, men hans søn, Christian Ress, er nu gået i "cheflære", så han på længere sigt kan overtage vinhuset. Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 ha vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byer som Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knapt 25.000 kasser, fordelt på forskellige kvaliteter. Nogle af de bedste marker og blandt husets stoltheder hører til Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er specielt kendte for at være meget, næsten overvældende, overdådige med masser af elegance. Weingut Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, - en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse.


Navnet på denne 10 ha store vinmark kommer fra en indre kilde, hvis udspring sker i en kreds af nøddetræer. Ress-familien ejer en parcel på 1,2 ha, der er klassificeret som Grand Cru. Vinmarken har en eksponering, der hedder syd-sydøst, hvilket giver den optimale beliggenhed i forhold til solen samtidig med, at marken er beskyttet mod den kolde nordenvind. De underjordiske kilder, der løber under vinmarken, gør, at der selv i meget tørre årgange som 2003 er fugtighed nok i jorden til, at vinstokkene ikke bliver for stressede.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]