ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Auchen-hvadfornoget? Auchentoshan fra Glasgow er et navn, du bør lære dig selv at huske og at udtale, for de kan noget helt særligt.

Auchentoschan

Pris
Anmeldelser
Undertype
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Auchentoshan 

Auchentoshan er et svært navn, men værd at lære at kende. Det er fremragende skotsk whisky i ren form. Dybest set brygger de gode skotter en øl, som de siden destillerer på destilleriet i Glasgow. Faktisk er Auchentoshan det eneste skotske Single Malt destilleri, som insisterer på at triple-destillere. Det hele begynder med malten, som forsigtigt ristes uden nogle former for tørverøg. Det maltede byg møder rent, skotsk vand ved præcis 63,5 grader, hvorved varmen omdanner stivelsen til sukker. Og så skal der gæres, så sukkeret kan blive til alkohol. Destillationen transformerer den øl, som bliver resultatet, til en spiritus på hele 81%. Det skyldes den tredobbelte destillation. Det fleste dobbeltdestillerede whiskyer når "kun" omkring 70%. Men hvorfor gør Auchentoshan det? Fordi man vil have alle små urenheder ud og tillade tydelige præg af citrus og anden frugt i stedet. Derudover lader det fadlagringen træde mere frem i smagsindtrykket, og det sikrer en meget blød og delikat whisky. 


For at en whisky må kaldes Single Malt Scotch Whisky, skal den være lagret i egetræsfade i minimum tre år. De fleste lagrer dog længere - også Auchentoshan. Her lagrer man på bourbon-, sherry- eller vintønder. Det giver et umiskendeligt præg til den færdige whisky.


De bedste whiskyglas

Den bedste whisky fortjener naturligvis det bedste whiskyglas, der sikrer, at du får maksimal glæde af din whisky. Vi anbefaler whiskyglas fra Riedel, da østrigernes videnskabelige tilgang til vinglas i høj grad også betaler sig, når det handler om whisky.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]