- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
SET I BØRSEN: Årets julevin, champagne & 10 års portvin 🎄


Auchen-hvadfornoget? Auchentoshan fra Glasgow er et navn, du bør lære dig selv at huske og at udtale, for de kan noget helt særligt.
Auchentoschan
Vælg favoritliste
Auchentoshan 18 Years 43% Gift Box, Single Malt, 70 cl
Auchentoschan739,00pr. flaskeKun 10 på lager online
Om Auchentoshan
Auchentoshan er et svært navn, men værd at lære at kende. Det er fremragende skotsk whisky i ren form. Dybest set brygger de gode skotter en øl, som de siden destillerer på destilleriet i Glasgow. Faktisk er Auchentoshan det eneste skotske Single Malt destilleri, som insisterer på at triple-destillere. Det hele begynder med malten, som forsigtigt ristes uden nogle former for tørverøg. Det maltede byg møder rent, skotsk vand ved præcis 63,5 grader, hvorved varmen omdanner stivelsen til sukker. Og så skal der gæres, så sukkeret kan blive til alkohol. Destillationen transformerer den øl, som bliver resultatet, til en spiritus på hele 81%. Det skyldes den tredobbelte destillation. Det fleste dobbeltdestillerede whiskyer når "kun" omkring 70%. Men hvorfor gør Auchentoshan det? Fordi man vil have alle små urenheder ud og tillade tydelige præg af citrus og anden frugt i stedet. Derudover lader det fadlagringen træde mere frem i smagsindtrykket, og det sikrer en meget blød og delikat whisky.
For at en whisky må kaldes Single Malt Scotch Whisky, skal den være lagret i egetræsfade i minimum tre år. De fleste lagrer dog længere - også Auchentoshan. Her lagrer man på bourbon-, sherry- eller vintønder. Det giver et umiskendeligt præg til den færdige whisky.