ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Alex Moreau er fem generationers passion for vin i nogle af verdens fineste vinmarker- og områder i Bourgogne. I dag foregår produktionen på 100% naturliglig vis - og det kan smages i de terroirdrevne vine i verdensklasse.

Alex Moreau

Pris
Serveringsforslag
Type
Alkohol
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 6 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Alex Moreau

Alex Moreau er den ældste søn af Bernard Moreau. Alex har arbejdet på vinhuset siden 1995, og står i dag i spidsen for familiens vingård som femte generation. Familiens rødder går tilbage til begyndelsen af ​​1800-tallet, og man råder over omkring 12 hektar og mange Premiers Crus. Indtil 2020 blev de dyrket og passet af ​​Benoît, Alexandres bror, med stor præcision, nul kemikalier og biodynamiske eksperimenter. De sunder druer lader terroiret træde tydeligt frem i de enkelte vine. Derfor har man da heller ikke brugt kommerciel gær siden 1998. For både rød- og hvidvinene gælder det, at det er vine med utrolig flot harmoni.


Huset, der ligger i Chassagne-Montrachet, hører absolut blandt de mindre ejendomme i Bourgogne med en årlig produktion på 50.000 flasker. Alex Moreau lægger stor vægt på, at jorden og omgivelserne taler deres eget sprog i vinene, så han prøver så vidt muligt at dæmpe brugen af nye fade. Dette medfører, at cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke ved en temperatur lige under 20 grader. Den lave temperatur er med til at forlænge gæringen, hvilket trækker flere naturlige aromaer ud af druerne, som således ikke dæmpes eller ligefrem overdøves af for voldsom anvendelse af egetræsfad. Husets stil er meget autentiske frugtrige vine, der allerede er meget åbne og tilgængelige i en forholdsvis ung alder.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]