SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

A.H. Riise er et stykke danmarkshistorie med en lang historie i Dansk Vestindien. Samtidig er det spiritus, som med sit venlige, sødmefulde væsen tiltaler rigtig mange.

A.H. Riise Spirits

Pris
Serveringsforslag
Land
Type
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 19 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om A.H. Riise Spirits

A.H. Riise har en lang, dansk historie. Den danske forbindelse begynder med en apotekers eventyr på de Dansk Vestindiske Øer i 1800-tallet og opstod i et forsøg på at lave medicin mod maveonder. Fra Ærø til København til de Dansk Vestindiske Øer – og mange flere destinationer – således rejste A.H. Riise for at udvikle sin forretning, indtil han på sine gamle dage vendte hjem til København en beriget og berejst mand.


I juni 1838 tildelte den danske regering ved en Kongelig Resolution officielt Albert Heinrich Riise retten til som den eneste af drive apotek på øen St. Thomas i Dansk Vestindien og gav ham samtidig monopol på at producere alkohol i hovedstaden Charlotte Amalie. Riise stammede fra Ærø, hvor han kom til verden den. 11. September 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing.


Albert Heinrich Riises far, Jens Christian Riise, var købmand og kaptajn. Efter uddannelse som apoteker drog Albert Riise til Vestindien, hvor han d. 27. januar 1842 blev gift med Henriette Marie Worm i Frederikssted på St. Croix. De skulle leve 40 år som gift og få ikke mindre end 13 børn. I 1843 åbnede Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie. Riises apotek producerede til at begynde med bitter som medicin for maveonder og andre dårligdomme. 


De første år som nyåbnet apoteker i troperne var økonomisk hårde, men Riise gav ikke op, og ved hårdt arbejde og mange forretningsrejser til Nordamerika, blandt andet New York, lykkedes det Riise at knytte vigtige kontakter til førende handelshuse og samtidig at gøre store indkøb af varer til Apoteket. Med et stort lager af ikke mindst farmaceutiske produkter, blev St. Thomas Apotek kendt på de omkringliggende caribiske øer som stedet, hvor man kunne finde alt til enhver husholdning. Kendskabet blev hjulpet godt på vej af ærøboens rejser på kryds og tværs af De Vestindiske Øer, hvor han samtidig fik mulighed for at indsamle sjældne urter og planter, som han bagefter kunne plante tilbage i Charlotte Amalie. Med Riises store viden om botanik kunne han skabe (alkoholdige) farmaceutiske og kosmetiske produkter, Eau de Cologne, aftershave og hårvand. Snart begyndte rommen dog at vinde popularitet for sin smag mere end for dens helbrede kvaliteter, og i 1893 vandt A.H. Riise Company sin første internationale medalje ved verdensudstillingen i Chicago.


Efter et langt liv i Dansk Vestindien flyttede A.H. Riise i 1879 tilbage til Danmark og hovedstaden København, hvor han havde læst som ung. Dog først efter at have overdraget sin forretning på St. Thomas til sin svigersøn. Riise blev Ridder af Dannebrog og fik tildelt den svenske Vasaordenen. Han bosatte sig på Frederiksberg, hvor han flyttede ind i den imponerende villa, der tidligere var kendt som "Alleenlyst", men som efter Riises overtagelse blev omdøbt til "St. Thomas". Den blev desværre revet ned i 1900, men dog lever St. Thomas Plads på stedet i dag på Frederiksberg Allé. Albert Heinrich Riise døde d. 18. Oktober 1882 og ligger i dag på Assistens Kirkegård.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]