le Moulin Cremant, 3/4 ltr. Domaine J. Laurens, AOP
Før musen henover billedet for at zoome
Limoux er en sydfransk appellation, der ligger ved foden af Pyrenæerne ikke langt fra Carcassonne. Det er ingen nem opgave at opspore de ægte små talenter i Limoux. I dag står kooperativet Sieur d´Arques for mere en 80 % af produktionen. Som indkøber er det derfor en udfordring at finde de interessante domainer, der samtidig har haft midler til at investere i det ellers dyre udstyr, som er påkrævet, når det kommer til produktionen af mousserende vine.  Derfor bobler det også af ren glæde, fordi vi nu med stolthed kan præsentere de exceptionelle mousserende vine fra Domaine J. Laurens.

Domaine J. Laurens er beliggende et stenkast fra middelalderbyen, Carcassonne. Domainet blev grundlagt i 1980´erne af Michel Dervin, der er udvandret fra Champagne-distriktet til Limoux. Michel er fascineret af områdets ideelle terroir til produktion af mousserende vine. Vinmarkerne i distriktet har en højere beliggenhed med et dertil køligere klima sammenlignet med andre steder i Languedoc. Druerne bevarer deres livlige frugtsyre, som er essentiel for at skabe de bedste mousserende vine.

I dag er huset i besiddelse af 30 hektarer og fremstiller udelukkende mousserende vine lavet på champagnemetoden. Det er bobler af højeste kaliber og på et niveau, som vi kun har oplevet i Champagne-distriktet. Vi kunne sagtens kalde Le Moulin en ”champagne-dræber”, få 5 stjerner i vinavisen og insistere på, at man ikke kan smage forskellen. Men det kan man! Ikke grundet kvaliteten, men fordi at J. Laurens, som traditionen byder det, bruger et højt indhold af Mauzac og Chenin Blanc i vinene. Druerne giver et andet frugtigt og vild lækkert karakteristisk touch til vinen.

Vi vil godt lægge hovedet på blokken, når vi siger, at Limoux er det næstbedste område for fremstilling af mousserende vine, og at J Laurens er en af områdets absolut bedste huse (i hvert fald det bedste, vi har smagt). For at sige det på en lidt kæk facon: Vil man have Champagne, så må man købe netop det. Her må I ”nøjes” med Cremant de Limoux i absolut verdensklasse.

Le Moulin karakteriseres som det man i området kalder ”Blanquette de Limoux”. Dette er områdets traditionelle og mest karakteristiske mousserende vin. Mauzac er den dominerende druesort i blendet og skiller sig ud ved at have et væld af friske grønne æbler i duften og smagen. Et andet udtryk end Champagne, men sikke et udtryk!
Vinifikation
Produceret på den traditionelle Champagne-metode, hvor gæringen foregår på flasken. Vinen bliver herefter i flasken og lagrer med bærmen (de døde gærceller).
Vis mere
Vis mindre

le Moulin Cremant, 3/4 ltr. Domaine J. Laurens, AOP

Varenummer: 17263609
DKK 135,00
(DKK 108,00 ekskl. moms)
   På lager » Levering 1-3 hverdage
Antal
LeverandørDomaine J. LaurensLandFrankrig
OmrådeSydfrankrigUnderområdeLimoux
Type/FarveChampagne/mousserendeDrue10% Chardonnay
90% Mauzac
DyrkningTraditionelRiedel glasChampagne
Serveringsforslag Apéritif
Lyst kød
Fjerkræ
Fisk (på grillen)
Skaldyr (på grillen)
Alkohol 12,00%
Flaskestørrelse3/4 ltr.Proptype Kork
PakningKartonFlasker pr. Colli6
Smagekommentarer
Vinens signatur er de fineste små vedvarende bobler og opløftende friskhed med en god underliggende dybde. Moussen fylder munden med et væld af grønne æbler, friske abrikoser, citrus, hvide blomster, akacie og lettere nuancer af brioche. Det er bobler, der får smilet frem på læberne..
recommend
30-08-2018
Anbefalet - DIN VIN GUIDE
08-08-2018
90 POINT - FUNDVIN - af Peter Winding på www.vinbladet.dk
03-08-2018
5 STJERNER - GODT KØB af Thomas Rydberg i Ekstra Bladet
05-05-2018
4 STJERNER af Søren Frank i Berlingske
04-12-2017
5 STJERNER af Jesper Bo Bendtsen i SPIS BEDRE

H.J. Hansen Vin er med Vinspecialisten, et landsdækkende netværk af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere, Danmarks førende vinleverandør.

 
 
 
 
 

H.J. Hansen Vin - Vinspecialisten   |   Vestergade 97-101   |   5000 Odense C   |   vin@hjhansen.dk