Skaftkotelet m/karamelliserede peberfrugter

I samarbejde med Movino


Ingredienser

  • Tyk skaftkotelet eller grisetomahawk
  • Tre røde peberfrugter pr. kotelet
  • Soya med lavt saltindhold
  • Sukker
  • Persille
  • Kryddersmør

Vin til maden

Rosévine er oplagt som både apéritif og madvin, da de kan drikkes til næsten alt. Udvalget er stort og de fås i mange nuancer og varianter.

Den ideelle vin til denne ret ville være en sprød frisk rosévin, men også en Riesling med samme egenskaber vil fungere fremragende.

Fremgangsmåde

Varm en stegepande godt op – og helst en støbejernspande. Hæld raffineret rapsolie i. Brun koteletten på alle sider og kanter. Når den er brun over det hele, skrues ned for blusset, smid kryddersmør i panden og »bad« kødet i smør. Sluk og lad den hvile i mindst 15 minutter.

Skær top og bund af peberfrugterne. Skær siderne af huset og skær stænger i halv tykkelse af en finger. Varm en stålpande op (ikke non-stick). Steg peberfrugterne i lidt olivenolie – de må ikke brænde på. Drys med lidt salt. Når de begynder at blive bløde, hældes soya ved lidt ad gangen. Drys med sukker. Tilføj lidt vand hvis det er ved at brænde på. Fortsæt indtil peberfrugterne er bløde og lækkert karamelliserede. Smag til med salt og peber.

Peberfrugterne vendes m. hakket persille og lægges på en tallerken. Læg koteletten på tallerkenen. Salt kødet og krydr med peber

Serveres med en god salat og evt. kartofler fra ovn.

Anbefalet vin til Skaftkotelet m/karamelliserede peberfrugter


Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]