SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Alkoholfri French 75

En lækker, citrusagtig og sprudlende drink. Den ryger let ned. Glas: Riedel Mixing Champagne Glas Pynt: En skive citron Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl ginISH
  • 2 cl citronsaft, friskpresset
  • 1 cl simpel sirup
  • 8 cl Alkoholfri Champagne eller mousserende vin.
  • En skive citron til pynt.

Fremgangsmåde

  • Tilsæt ginISH, citronsaft og simpel sirup til en shaker med is og ryst, indtil det er godt afkølet.
  • Strain over i en glasset.
  • Top op med den valgte champagne eller bobler.
  • Pynt med en skive citron
En lækker, citrusagtig og sprudlende drink. Den ryger let ned.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/gaver/mixing-champagne-set-5515-58-4-glas|Riedel Mixing Champagne Glas]
Pynt: En skive citron
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/4576cbbd-fa28-4c83-8bca-7420c8c774a9|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt historie om French 75

French 75 er en cocktail der er opkaldt efter den hurtigskydende 75 millimeter feltpistol, der blev brugt af franskmændene under Første Verdenskrig. Drinken består af gin, frisk citronsaft, sukker og champagne, og er en drink der er meget venligere end navnet antyder.

Ligesom mange klassiske drinks er French 75’s oprindelse bundet af mystik og debat. Ifølge drinkshistorikeren David Wondrich dukkede opskriften først op i 1927 på højden af ​​forbuddet i en bog kaldet "Here's How", der blev udgivet af et humor/satiremagasin i New York. Cocktailen blev udødeliggjort i 1930 på siderne i Harry Craddocks "The Savoy Cocktail Book", som sikrede French 75 udbredelse i barer og hjem rundt om i verden.

Hvordan den blev opfundet, er dog mindre klart. Det er sandsynligt, at cocktailen ikke kan tilskrives én person, men i stedet er det simple produkt af en masse eksperimenter. Kræsne cocktail kendere i det 19. og begyndelsen af ​​det 20. århundrede var kendt for at kombinere gin og Champagne, en duo velegnet til sukker og citroner. Når det er sagt, er det muligt, at de første French 75 versioner slet ikke indeholdt gin. Cognac og Champagne var også en populær kombination, og nogle opskriftsbøger kræver cognac i stedet for gin. Så meget er sikkert: Begge spiritus er en fremragende til at kreere en French 75, så bland den version, du foretrækker.

​​​​​​​I dag er French 75 et fast inventar i cocktailbarer, men det er også en fanfavorit under brunch. Den brusende drik giver et mere sprudlende kick end en Mimosa, mens den stadig giver ultimativ forfriskning før, under og efter dine æg Benedict.  


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]