- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
KUN TIL I MORGEN - SPAR 15% på vin, spiritus & glas 🔥 SE HER!


Grillet rødbedesalat med nødder og ost
I samarbejde med Grilltips.dk
De fleste grønsager egner sig fint til at blive grillet, men specielt rodfrugter er fremragende til grillen. I dette tilfælde er det rødbeder, der først grilles og herefter marineres. Det bliver til en salat, der passer perfekt til grillmad.
Tid: 60+ min. | Antal: 4 pers. | Sværhedsgrad: 2/10 | Tilberedning: Grill
Tid: 60+ min.
Antal: 4 pers.
Sværhedsgrad: 2/10
Tilberedning: Grill
Ingredienser
- 500 gr. Rødbeder (3-4 store rødbeder)
- 200 gr. Friske babyspinatblade
- 1 rødt æble
- 75 gr. Blåskimmelost (eller feta)
- 50 gr. Valnødder
- Olivenolie og friskkværnet peber
Marinade - 3 spsk. God balsamico eddike
- 1 spsk. Acaciehonning
- Groft kværnet peber og salt
Vin til maden
Server salaten med en fyldig hvidvin, der komplimenterer rødbedens sødme og blåskimmelostens salte og skarpe karakter. Dette kunne være en tysk eller amerikansk Riesling med en god sødme.
Blåskimmelostens fede smag og skarpe karakter fungerer fortrinligt med en sødere hvidvin. Server en Beaujolais-vin, hvis du vil underbygge rødbeden og nøddernes sødme. Vinen smager herligt af friske bær og er i den sødere ende.
Fremgangsmåde
Lav en marinade af balsamicoeddike, honning, salt og peber.
Skræl rødbederne og skær dem i 1 cm. tykke skiver på langs.
Pensl begge snitflader med olivenolie.
Grill rødbedeskiverne i 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Mens skiverne er varme, skæres de i tynde strimler og lægges i marinaden. Her skal skiverne trække i mindst 1 time.
Skyl babyspinaten og bred den ud på et fad. Fordel rødbedestrimlerne, knus valnødderne og del osten i små stykker. Skær æblet i 4 kvarte og fjern kernehuset. Skær herefter tynde skiver af æblet, og fordel skiverne over salaten.
Kværn til sidst med peber og server rødbedesalaten til svinekød, farsbrød eller som en frokostsalat med nybagt brød og smør.
Tips og tricks
Hvis du vil lave salaten ekstra lækker, kan du vende valnødderne på en pande med en spiseske Acaciehonning, lad dem køle af, før de knuses og fordeles over salaten.
Du kan også tilsætte edamamebønner, grønne bønner eller ærter til salaten.
