Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni

Grillet rødbedesalat med nødder og ost

I samarbejde med Grilltips.dk

De fleste grønsager egner sig fint til at blive grillet, men specielt rodfrugter er fremragende til grillen. I dette tilfælde er det rødbeder, der først grilles og herefter marineres. Det bliver til en salat, der passer perfekt til grillmad.

Tid: 60+ min.  |    Antal: 4 pers.    |    Sværhedsgrad: 2/10    |    Tilberedning: Grill

Tid: 60+ min.

Antal: 4 pers.

Sværhedsgrad: 2/10

Tilberedning: Grill


Ingredienser

  • 500 gr rødbeder (3-4 store rødbeder)
  • 200 gr friske babyspinatblade
  • 1 rødt æble
  • 75 gr blåskimmelost (eller feta)
  • 50 gr valnødder
  • Olivenolie og friskkværnet peber

    Marinade
  • 3 spsk god balsamicoeddike
  • 1 spsk acaciehonning
  • Groftkværnet peber og salt

Vin til maden

Servér salaten med en fyldig hvidvin, der komplimenterer rødbedens sødme og blåskimmelostens salte og skarpe karakter. Dette kunne være en tysk eller amerikansk Riesling med en god sødme eller en Gewürztraminer.

Blåskimmelostens fede smag og skarpe karakter fungerer fortrinligt med en sødere hvidvin. Servér en Beaujolais-vin, hvis du vil underbygge rødbeden og nøddernes sødme. Vinen smager herligt af friske bær og er i den sødere ende.

Fremgangsmåde

Lav en marinade af balsamicoeddike, honning, salt og peber.
Skræl rødbederne og skær dem i 1 cm tykke skiver på langs.
Pensl begge snitflader med olivenolie.
Grill rødbedeskiverne i 5-7 minutter på hver side over direkte varme. Mens skiverne er varme, skæres de i tynde strimler og lægges i marinaden. Her skal skiverne trække i mindst 1 time.
Skyl babyspinaten og bred den ud på et fad. Fordél rødbedestrimlerne, knus valnødderne og del osten i små stykker. Skær æblet i fire kvarter og fjern kernehuset. Skær herefter tynde skiver af æblet og fordél skiverne over salaten.
​​​​​​​Kværn til sidst med peber og servér rødbedesalaten til svinekød, farsbrød eller som en frokostsalat med nybagt brød og smør.

Tips og tricks

Hvis du vil lave salaten ekstra lækker, kan du vende valnødderne på en pande med en spiseske acaciehonning, lad dem køle af før de knuses og fordele dem over salaten.
Du kan også tilsætte edamamebønner, grønne bønner eller ærter til salaten.

Anbefalede vine til salaten